Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για τον Λινδιακό με τα πακέτα ναρκωτικού χόρτου από την Αιθιοπία. Τι υποστήριξε στην απολογία του

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για τον Λινδιακό με τα πακέτα ναρκωτικού χόρτου από την Αιθιοπία. Τι υποστήριξε στην απολογία του
Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής για την προφυλάκιση ή μη του 51χρονου Λινδιακού που κατηγορείται ότι προωθούσε στο εξωτερικό, μέσω των ΕΛΤΑ ποσότητες του διεγερτικού ναρκωτικού ΚΗΑΤ, γνωστού ως κοκαΐνη των φτωχών.
Υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου τάχθηκε η ανακρίτρια, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε να
αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μετά από αυτό την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου και έτσι ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι ένας 36χρονος, κάτοικος Αθηνών έστελνε στον Λινδιακό πακέτα στα οποία υπήρχαν συσκευασμένα σε δεσμίδες χόρτο που καλλιεργείται στην Αιθιοπία, αλλά το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών. Ο 36χρονος παρελάμβανε τα δέματα από την Αιθιοπία και τα προωθούσε στον κατηγορούμενο ροδίτη, προκειμένου να τα στέλλει, επίσης ταχυδρομικώς, στις ΗΠΑ. Συνολικά του έστειλε από το εν λόγω ναρκωτικό 108 κιλά, αλλά ο ίδιος δεν τα ταχυδρόμησε στον προορισμό τους, παρά το γεγονός ότι η πρώτη παρτίδα βάρους 42 κιλών είχε σταλεί στα ΕΛΤΑ της Ρόδου από τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι περιείχαν τα δέματα, αλλά εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για ένα προϊόν που καλλιεργείται και καταναλώνεται ελεύθερα στην Αιθιοπία, όπου σημειωτέον έζησε πολλά χρόνια έως πρόσφατα.
 http://rodosalarm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html