Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ιράν: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του εγχώριου αεροσκάφους Σαϊκίχ


Ο εκπρόσωπος τύπου της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε την Τετάρτη πως είναι σε εξέλιξη η μαζική παραγωγή του ιρανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος, Σαϊκιχ. (wikimedia.org)
Η Πολεμική Αεροπορία του Ιράν (IRIAF) έχει ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των εγχωρίων
μαχητικών αεροσκαφών Σαϊκιχ (Κεραυνός).
Ο εκπρόσωπος τύπου της IRIAF ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το εγχώριας ανάπτυξης κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος «έχει ήδη εισέλθει στη φάση της μαζικής παραγωγής».
Ο ταξίαρχος Χουσείν Τσιτφόρους δήλωσε πως η IRIAF εχει κατασκευάσει μοίρες του Σαϊκιχ και πρόκειται «να ξεκινήσουν τις δοκιμές αξιολόγησης».
Ο Τσιτφόρους είπε ότι το μαχητικό διενεργεί συνεχόμενες αναγνωριστικές αποστολές σε όλο το Ιράν.
Επισημαίνοντας πως το νέο μαχητικό αεροσκάφος θα φέρει το Ιράν σε νέο επίπεδο αυτάρκειας στο τομέα, επίσης πρόσθεσε πως η IRIAF πρόκειται να εκσυγχρονίσει το αεροσκάφος στην περίπτωση που οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλάξουν στο μέλλον.
Το Σαϊκίχ παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2004 και αργότερα εισήλθε σε υπηρεσία το 2006. Το μαχητικό είναι το δεύτερο εγχωρίως κατασκευασμένο αεροσκάφος του Ιράν με πολλούς να το αποκαλούν το «Ιρανικό F-18».
Το βομβαρδιστικό εχει τη δυνατότητα εντοπισμού εχθρικών αεροσκαφών, εμπλοκή σε αερομαχία, στοχοποιήση επίγειων περιοχών, μεταφέρει φορτίο σύνθετων όπλων και πυρομαχικών και διαθέτει προηγμένο ραντάρ.
Το ραντάρ ελέγχου πυρός είναι το Phazotron-NIIR N019 το οποίο κατασκευάζει η Φάζοτρον γνωστή και ως Μπάαζ, έχει ικανότητα εντοπισμού 10 εναερίων στόχων σε κατάσταση track while scan (TWS) από απόσταση 80 χιλιομέτρων και να προσβάλει διαδοχικά δύο στόχους.
Η ικανότητα του ραντάρ θεωρείται παρόμοια με το παλμικό ραντάρ RDM (Radar Doppler Multi-target) που κατασκευάζεται από την Τομσον και χρησιμοποιείται στο Mirage-2000.
Τα πρόσφατα χρόνια, το Ιράν έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα στον αμυντικό τομέα και απέκτησε αυτάρκεια σε ευαίσθητα στρατιωτικά υλικά και αμυντικά συστήματα.


Ιρανικό F-5 και Σαϊκιχ πετούν σε ζεύγος.
Απόδοση απο το irna.ir για την Προέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html