Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

''Οι Ομογενείς προεδροπαράγοντες, τρία δίκαια ασκούν πανελευθέρως:


Συνεδριάζουν, σαχλαμαρίζουν και ουρούν σε όποιο θέλουν μέρος''
Οι ''ενδιαφερόμενοι'' γιά ελληνικά γράμματα και ελληνική

Παιδεία ''παπατζήδες'' Νέας Υόρκης


Ομογενειακές Ομοσπονδίες (ημιδιαλυμένες και μη, ''μαϊμούδες'' και μη, με ψώνια και μη), ειδικά στο ''γκέττο'' Αστόριας, ''κόπτονται'' γιά την ελληνική γλώσσα-Παιδεία και τα ελληνικά γράμματα. Και το ''ενδιαφέρον'' τους το εκφράζουν σε... εκδηλώσεις, όπου λένε ότι μπούρδα τους κατέβει, γιά να μπει κανένα δημοσίευμα -με την φωτογραφία τους- στα ''μαγαζάκια'' τοπικά ελληνικά ΜΜΕ, αφού προηγηθεί ''πληρωμένη αγγελία''. Το μεγάλο ''ενδιαφέρον'' των ''φιγουρατζήδων-παπατζήδων'', αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ΜΟΝΟ στη Νέα Υόρκη κλείνουν τα ελληνικά σχολεία (4 τα τελευταία χρόνια), ενώ σε άλλες Πολιτείες, π.χ. Φλόριδα, τα ελληνικού ενδιαφέροντος δημόσια σχολεία ''τσάρτερ'', με τις άριστες επιδόσεις και δασκάλους από Ελλάδα, τα έξοδα των οποίων καλύπτει η Πολιτεία Φλόριδας, αυξάνονται κάθε χρόνο. Καλά θα κάνουν οι γραφικοί ''φιγουρατζήδες'' να το ''βουλώσουν'', αφού δεν μπορούν να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ στο ζήτημα ελληνική Παιδεία, αφού δεν δημιουργούν ελληνικά σχολεί
α ''τσάρτερ'' στη Νέα Υόρκη (η δημιουργία τους ΔΕΝ στοιχίζει τίποτα), αφού δεν κάνουν οτιδήποτε γιά να σώσουν τα ήδη υπάρχοντα ''κοινοτικά''. Με εκδηλώσεις και ''πορδές-δηλώσεις'' ή κούφιες ''εξαγγελίες'' φελλών, ΔΕΝ γίνεται δουλειά, ούτε σώζονται, η ελληνική γλώσσα και η ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ.
Σημ. : Το ένα, μοναδικό σχολείο ''τσάρτερ'' στο Μπρούκλυν, άνθρωπος από την Φλόριδα (Λάκωνας προεδρο-παράγοντας) ουσιαστικά το δημιούργησε, αφού επίμονα πίεσε τους ''ιδρυτές'', τους έπεισε και τους βοήθησε να το φιάξουν, έχοντας την εμπειρία του ''Πλάτωνα'' στην δυτ. Φλόριδα.


ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html