Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ: 988 Μ.Χ.Χ



Φωτογραφία του χρήστη Μια Ιστορία Αγάπης.
988 Ο βασιλιάς της Ιρλανδίας Μάλαχυ ο Β, νικάει τους Βίκινγκς στο Δουβλίνο φονεύοντας στο πεδίο της μάχης εκατοντάδες πολεμιστές τους και πολιορκεί επί εβδομάδες τους υπόλοιπους στο φρούριό τους.
Ο αδελφοκτόνος βασιλιάς του Κιέβου Βλαδίμηρος, ο λεγόμενος «Μέγας», μετά από...
«ώριμη σκέψη», για να μην μείνει... «οπισθοδρομικό» το βασίλειό του (...) έχοντας ήδη νυμφευτεί (παρά την θέλησή της) στην Κωνσταντινούπολη την 25χρονη αδελφή τού αυτοκράτορα Βασιλείου Άννα, διατάσσει τον άμεσο εκχριστιανισμό των Ρώσων και την καταστροφή όλων των μεγάλων Ιερών των ρωσικών Θεών Βολός (Volos, Veles, Weles, πολιούχος του Κιέβου στην κεντρική πλατεία του οποίου έστεκε το άγαλμά του, κερασφόρος προστάτης των κοπαδιών, έφορος του εμπορίου, της νομοθεσίας, του ανθρώπινου λόγου και της ποίησης, συχνά ψυχοπομπός, όπως και ο Ερμής των Ελλήνων, που αργότερα θα μεταμορφωθεί από την Εκκλησία σε Άγιο Βολόσιο - Βλάσιο, προστάτη των ποιμνίων), Σβάρογκ (Svarog, Swarof, ο Ουράνιος Πατέρας των Σλάβων, δημιουργός του εκδηλωμένου Κόσμου, έφορος του Ζωδιακού Κύκλου, του πυρός και του ήλιου, προστάτης της μητρότητας, πατέρας όλων των Θεών) και Περούν (Perun, Perunu, Pyerun, Θεός, των μετεωρολογικών φαινομένων, του κεραυνού, της γεωργίας αλλά και της νικηφορίας, προστάτης των πολεμιστών).
Πλήθη υπηκόων του Βλαδίμηρου, από υπέργηροι έως και βρέφη, οδηγούνται από τον στρατό και τους καταφθάσαντες από την Βουλγαρία και την Ταυρική προσηλυτιστές στον Δνείπερο ποταμό και βαπτίζονται μπροστά στα πτώματα των σφαγμένων ιερέων και όσων είχαν αρνηθεί να προδώσουν την πατρώα τους Θρησκεία, καθώς και στα βεβηλωμένα θρησκευτικά σύμβολα της Εθνικής Θρησκείας που στην συνέχεια πετιούνται στον ποταμό, ενώ ανάλογες κτηνώδεις «συνοπτικές» βαπτίσεις γίνονται και στις άλλες μεγάλες πόλεις του βασιλείου (Novgorod, Chernigov, Polotsk και Rostov, στις οποίες μάλιστα θα ιδρυθούν και επισκοπικές έδρες). Στον κάθε βαπτισμένο Ρώσο, οι προσηλυτιστές δίνουν από έναν σταυρό και τον προειδοποιούν, ότι οφείλει να τον φοράει συνεχώς μέχρι τον θάνατό του, αν θέλει να γλυτώσει τα... «αιώνια μαρτύρια» της χριστιανικής Κόλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html