Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Απάντηση στους ...κομπλεξικούς για την λακκούβα στο αεροδρόμιο


Στους… κομπλεξικούς που αντί να ευχαριστήσουν εκείνους που εργάστηκαν και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, τους… χλεύασαν, αναφέρθηκε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με αφορμή σχόλιό του για το σοβαρό συμβάν της
περασμένης εβδομάδας.
Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου κληθείς να σχολιάσει το απρόοπτο κλείσιμο του αεροδρομίου λόγω κρατήρα στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση που έτυχαν οι εργασίες αποκατάστασης από συνεργεία και προσωπικό της περιφέρειας.
Οι άνθρωποι αυτοί όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης δούλεψαν και τις δύο φορές αμισθί, από φιλότιμο και αντί να τους ευχαριστήσουν, έτυχαν χλευασμού από ορισμένους κομπλεξικούς όπως τους χαρακτήρισε, για να αναρωτηθεί αν φοβήθηκαν μήπως πάρει για  την επιτυχία αυτή , την… πολιτική δόξα η παράταξη Χατζημάρκου.
Πάντως ο περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι τίθεται θέμα συντήρησης των δημόσιων υποδομών στο νησί μας και ειδικά του αεροδρομίου τα έσοδα του οποίου ανέρχονται κάθε χρόνο σε πάνω από 60 εκ. ευρώ. παράλληλα όμως επεσήμανε ότι αν παραστεί ανάγκη η περιφέρεια θα συνδράμει και πάλι με όποια μέσα διαθέτει και στο μέτρο του δυνατού.
«Φαίνεται από αυτό που συνέβη ότι υπάρχει ένα θέμα συντήρησης των υποδομών μας. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το αεροδρόμιο που δεν θα έπρεπε να είναι. Είναι ένας οικονομικός οργανισμός που έχει σημαντικότατα έσοδα και έπρεπε από τους διαχειριστές της υποδομής αυτής τα έσοδα αυτά (που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ετησίως) να υπάρχει ένα πρόγραμμα συντήρησης.
Είναι μία αυτοτελής υποδομή με έσοδα τέτοια που μπορούν από μόνα τους να στηρίξουν και τη συντήρησή της και αυτό θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο και να γίνεται συνεχώς και σταθερά και να εγγυόμαστε έτσι τη συνεχή λειτουργία του και την ασφάλεια των πτήσεων και του επιβατικού κοινού» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και συνέχισε λέγοντας τα εξής:
«Εμείς δεχτήκαμε μία κλήση για βοήθεια επειδή έκλεισε ο διάδρομος λόγω προβλήματος-καθίζηση.
Μας ζητήθηκε βοήθεια. Στις 9 το βράδυ ειδοποιηθήκαμε στις 12.20 παραδώσαμε τα 8 τετραγωνικά για τα οποία τόσα ευτράπελα έχουμε ακούσει να λέγονται στον τόπο μας.
Έχω την αίσθηση ότι έχουμε χάσει κάθε έννοια μέτρου σε αυτό τον τόπο. Μπορεί να έχουμε και διαφορές και πολιτικές και προσωπικές. Όμως τα συμπλέγματα και τα κόμπλεξ δεν μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη σε αυτόν τον τόπο, αυτό πρέπει να σταματήσει.
Είδαμε δύο μέρες μετά ότι επικράτησε ένα ψέμα ότι αυτό το έργο που κάναμε εμείς ήταν αυτό που ξαναχάλασε και δημιουργήθηκε εκ νέου πρόβλημα. Δεν είναι έτσι.
Οι ειδικοί της ΥΠΑ αποφάσισαν ότι έπρεπε να γίνει μία μεγαλύτερη παρέμβαση γιατί το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο.
Μας ζητήθηκε ξανά η συνδρομή μας την προσφέραμε ξανά. Δε ξέρω αν κάποιοι ενοχλούνται από τη συνδρομή μας γιατί έχουμε τον πρωταθλητισμό και είμαστε πρώτοι στη μιζέρια.
Όσοι ταλαιπωρήθηκαν εκείνο το βράδυ στο αεροδρόμιο που ήταν κλειστό ήταν χιλιάδες. Η δυσφήμιση τεράστια για τον προορισμό. Μέσα σε κακοκαιρία πήγαν άνθρωποι δικοί μας και συνεργάτες μας με κόστος της περιφέρειας και έκαναν μία παρέμβαση απολύτως ορθή, που άντεξε και το αεροδρόμιο παραδόθηκε. Οπουδήποτε εντοπίζουμε κάτι παραγωγικό και σωστό πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση.
Θα έπρεπε να συμμετείχε δεσμευτικά η ΥΠΑ για τη συντήρηση της υποδομής. Θα την καταγγείλουμε την ΥΠΑ, αν παραστεί όμως ανάγκη και εμείς μπορούμε να προσφέρουμε δεν πρέπει να το κάνουμε; Για να μη χάσουν τον ύπνο τους οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ή οι κομπλεξικοί, μόνιμοι είρωνες του καναπέ;»


Πηγή : Απάντηση στους ...κομπλεξικούς για την λακκούβα στο αεροδρόμιο | Η ΡΟΔΙΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html