Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Σεισμό στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην
εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της.

Το ραντεβού τόσο με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αλλά και με τους εισαγγελείς διαφθοράς που θα έχει ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης μετά τις καταγγελίες του για πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες και για τις απειλές κατά της ζωής του, έχει οριστεί σύμφωνα με πληροφορίες για τις 11 το πρωί.

Ο κ. Πανούσης θα βρεθεί στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στις 11, ενώ θα κληθεί για κατάθεση και από την εισαγγελία Διαφθοράς αφού υπάρχει ανοιχτή έρευνα σε εξέλιξη για διαφθορά στους κόλπους της Αστυνομίας.

Εδώ και αρκετούς μήνες η επικεφαλής του τμήματος Διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει ανοιχτή προκαταρκτική εξέταση για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Και συγκεκριμένα σε θέματα αλλοδαπών που πιθανολογείται ότι μπορεί να σχετίζονται και με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς, που διενεργείται εδώ και καιρό, αφορά καταγγελίες περί κρουσμάτων διαφθοράς εντός της ΕΛΑΣ και μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στην επίμαχη συνέντευξή του κρίνεται σκόπιμο να εισφέρει όσα γνωρίζει για την ερευνώμενη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κατάθεση του κ. Πανούση στους εισαγγελείς Διαφθοράς επικεντρώνεται στο τμήμα της συνένετευξης του, όπου ανέφερε τα εξής:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι” αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω «δεν πειράζει, είμαι υπουργός»».

Ο φάκελος, με τα στοιχεία του κ. Πανούσης ο οποίος αρνείται να τα αποκαλύψει και τα κρατά περιέχει όπως ο ίδιος λέει, ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του.

Ο κ. Πανούσης χθες είπε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης ο οποίος έχει εγγράφως όλα τα στοιχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πανούσης δείχνει αποφασισμένος μετά και την παρότρυνση του Μαξίμου να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταθέσει ονόματα και στοιχεία για την υπόθεση που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε πολιτικό θρίλερ.

Οπως γράφουν «Τα Νέα» και συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο κ. Πανούσης θα υποδείξει δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις» με τους κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον κ. Πανούση ενόχλησε τόσο το γεγονός ότι κανείς από τα κυβερνητικά στελέχη (την Κυριακή μίλησε μόνο με το διάδοχο του στο υπουργείο κ. Νίκο Τόσκα) δεν επικοινώνησε μαζί το.

Για το λόγο αυτό, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και με νέες δηλώσεις του (Βήμα FM) διευκρίνισε ότι αυτοί που τον απειλούν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές αλλά στελέχη που βρίσκονται ακόμα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Τόσκας, στη συνομιλία που είχε με τον προκάτοχο του, επεσήμανε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για αυτή την υπόθεση παρόλο που ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τόσο τον διοικητή της ΕΥΠ όσο και τον κ. Τσίπρα.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ Μαξίμου και πρώην υπουργού με τον κ. Πανούση να ρίχνειτις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει σήμερα στην εισαγγελέα για να παραδώσει το φάκελο, επισημαίνοντας μάλιστα πως «χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς θα διαρρεύσουν όχι με δική μου ευθύνη. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και αυτό ήθελα να αποφύγω εκτός αν τον κ. Τσίπρα τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου».

Ο κ. Πανούσης έλεγε χθες ότι ακόμη και τώρα, δύο και πλέον μήνες μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο, κάποιοι συνεχίζουν να τον στοχοποιούν με αναρτήσεις στο indymedia .

Όπως όλα δείχνουν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την υπόθεση καθώς δεν έχει πάρει καμία απάντηση για τις καταγγελίες περί απειλής της ζωής του από πολιτικούς οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «έχουν σχέση με τρομοκράτες».

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html