Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εστελναν πίσω στην Τουρκία τις μηχανές των διακινητών



«Επιχείρηση» όπου πουλούσαν και αγόραζαν εξωλέμβιες μηχανές και άλλα ανταλλακτικά από σκάφη με τα οποία είχαν μεταφερθεί στα νησιά μας πρόσφυγες, φέρονται να είχαν
«στήσει» δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας που συνελήφθησαν στην Κω.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, και προκύπτουν από την έρευνα των διωκτικών αρχών ο 47χρονος Έλληνας πουλούσε στους αλλοδαπούς διάφορα εξαρτήματα από τα σκάφη που είχαν εντοπιστεί να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, τα οποία στην συνέχεια οι δύο αλλοδαποί μετέφεραν με θαλαμηγό στα τουρκικά παράλια!

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τις βραδινές ώρες στις  05/12/2015, προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω, διενήργησε έλεγχο στη θαλαμηγό «DEYZI»σημαίας ΗΠΑ το οποίο ελλιμενίζονταν στην παραθαλάσσια περιοχή στο λιμάνι του «Μανδρακίου» στην Κω όπου εντόπισαν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες χωρίς να φέρουν τα νόμιμα παραστατικά, οι οποίοι και κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους για παράβαση του άρθρου 394 του Ποινικού Κώδικα, περί αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες προχθές, σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερις (04) ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά και συνελήφθη ο 47χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της αποθήκης για παράβαση των άρθρων 372 και 394 του Ποινικού Κώδικα, περί κλοπής και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Επιπροσθέτως, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ. όχημα τύπου βαν, με το οποίο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των κινητήρων στη θαλαμηγό. Οι κινητήρες φέρεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά και παράνομη είσοδο αλλοδαπών από την Τουρκία.

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταστολή των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.


Πηγή : Εστελναν πίσω στην Τουρκία τις μηχανές των διακινητών | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/326976/estelnan-pisw-sthn-toyrkia-tis-mhxanes-twn-diakinhtwn#ixzz3trp9SSzR 
Follow us: @irodiaki on Twitter | efimeridarodiaki on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html