Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΔΩΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ





Το ότι ένας νέος άνθρωπος, δημοφιλής τραγουδιστής, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα και χωρίς να έχει δέσει τη ζώνη ασφαλείας, μετά από ολονύχτια διασκέδαση, και, προφανώς, αρκετή κατανάλωση αλκοόλ, είναι αναμφιβόλως πολύ θλιβερό.
Τραγικό όμως δεν είναι.
Τραγικός ήταν ο θάνατος των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού που θυσιάστηκαν στο Αιγαίο, πριν λίγες μέρες, εν ώρα καθήκοντος και υπό αδιευκρίνιστες συνθ...ήκες.
Ακόμα πιο τραγικό όμως είναι το ότι οι αναρτήσεις για τον άτυχο Παντελίδη στα social media ήταν πολύ πιο ''βαριές'' και σε ποσότητα και σε θρήνο, από εκείνες για τους τρεις ήρωες του Αιγαίου που φυλάξαν Θερμοπύλες με απόλυτη συνείδηση των επιλογών και της

αποστολής τους.
''Αθάνατος'' λοιπόν βαφτίστηκε ο θρυλικός Παντελίδης, με υστερικές θρηνωδίες στο διαδίκτυο και όλα τα συμπαρομαρτούντα, κλάματα δηλαδή, αγάπες, σπαρακτικές προσφωνήσεις, τραγούδια και πένθιμα αφιερώματα από διάφορους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμους ή ιδιώτες.
Ηχηρές όμως ήταν οι σιωπές αυτών που συνηθίζουν να θρηνούν απ' τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και προκλητική η αδιαφορία τους για τους τρεις συνομηλίκους του αξιωματικούς που υπηρετούσαν την πατρίδα αθόρυβα και με μισθό πείνας, που άφησαν πίσω τους ορφανά, και που δώσανε τα νιάτα τους υπέρ των βωμών και των εστιών μας, ετούτη την κρίσιμη ώρα που ο πόλεμος μαίνεται δίπλα μας.
Η τραγική ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο τραγουδιστής ήταν αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και είχε παραιτηθεί για να κυνηγήσει το προσωπικό του όνειρο, αυτό της δημοσιότητας και των παρεπομένων της.
''Αθάνατος'' είναι αυτός που στέκεται αυτοβούλως όρθιος και τολμηρός απέναντι στο θάνατο, υπηρετώντας ένα σκοπό, ένα ιδανικό.
Όχι ο δημοφιλής που συναντά το θάνατο τυχαία ή νομοτελειακά ως συνέπεια της επιπόλαιης συμπεριφοράς του.
Ένας λαός λοιπόν, που στην πλειονότητά του έχει χάσει το μέτρο και δεν μπορεί να διακρίνει το σημαντικό και το τραγικό από το δευτερεύον και το συγκυριακό, ένας λαός που αρέσκεται στην απρόσφορη υπερβολή, που κλαίει και ''στηθοδέρνεται'' λατρεύοντας και ηρωοποιώντας είδωλα του συρμού, ενώ προσπερνά χιλιάδες άλλους άδικους ή ηρωικούς θανάτους, ένας λαός που δεν παίρνει χαμπάρι και δεν αντιδρά, την ώρα που ο κόσμος καίγεται γύρω του, είναι λαός που θα πληρώσει ακριβά το τίμημα για την αβελτηρία του.
Είναι λαός που αργά ή γρήγορα θα υποδουλωθεί.
Λυπάμαι μόνο για τον ιερό τούτο τόπο...

https://www.facebook.com/irene.petrakaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html