ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ     

Tη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο 54χρονος Σ. Κ. του Ν. 54 ετών έπληξε με μαχαίρι στην μασχάλια χώρα τον 50χρονο αδελφό του Α. Π. του Ν. 50 ετών, το πρωί του Σαββάτου, στην λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου, αφού προηγήθηκε μεταξύ τους διαπληκτισμός.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σχημάτισαν ήδη σε βάρος του 54χρονου δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία, πλην όμως το τραύμα που έφερε το θύμα ήταν επιφανειακό και ως εκ τούτου δεν προκύπτει επί του παρόντος ο ανθρωποκτόνος δόλος του φερόμενου ως δράστη.
Την 12.00 ώρα της 11ης Ιουνίου 2016 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκαν από την άμεσο δράση για τον τραυματισμό ατόμου με μαχαίρι στην λαϊκή αγορά.
Toυ περιστατικού επιλήφθησαν αρχικώς οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, που βρήκαν πεσμένο στο οδόστρωμα τον 50χρονο αλλά και η 72χρονη μητέρα τους, η οποία και τους παρέδωσε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 11 εκατοστών.
Η 72χρονη μητέρα ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα δύο της παιδιά συνεπλάκησαν κι ότι ο 50χρονος γιός της επλήγη από τον 54χρονο.
Ο 50χρονος διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως κατήγγειλε τον αδελφό του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 50χρονος διατείνεται ότι λίγη ώρα πριν το συμβάν συνάντησε τον αδελφό του σε μια καφετέρια της περιοχής και του απηύθυνε συστάσεις, να μιλά καλύτερα στην μητέρα τους.
Εκείνος, όπως ισχυρίστηκε, του πέταξε ένα μπουκάλι και του μίλησε άσχημα. Ακολούθως ο 50χρονος μετέβη στη λαϊκή αγορά σε πάγκο αδελφού τους και λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο ο 54χρονος, ο οποίος, όπως είπε του πέταξε ξανά ένα μπουκάλι και στη συνέχεια τον έπληξε με ένα μαχαίρι που πήρε από τον πάγκο του. Υποστήριξε μάλιστα ότι τραβήχτηκε με αποτέλεσμα να μην υποστεί σοβαρό τραύμα αλλά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο, ενώ έλαβαν κατάθεση από την μητέρα του η οποία είπε ότι με παρέμβαση άλλων μικροπωλητών αφαιρέθηκαν από τα χέρια του γιού της δύο μπουκάλια τα οποία προσπάθησε να πετάξει στον 50χρονο αδελφό του ενώ στη συνέχεια τον έπληξε με το μαχαίρι στοχεύοντας στην καρδιά του!
Ο γιός του κατηγορούμενου κατέθεσε τα όσα είδε, λέγοντας ότι δεν είχε δεί κανέναν από τους δύο να κρατά μαχαίρι πράγμα που κατέθεσαν ακόμη δύο αυτόπτες μάρτυρες.
Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία.