Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κυκλοφορεί η πρόταση της «Κ» για ένα καινοτόμο Σύνταγμα

×
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κυκλοφορεί την Τετάρτη από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» η πρόταση της «Κ» για ένα καινοτόμο Σύνταγμα για την Ελλάδα.
Μαζί με το κείμενο του προτεινόμενου Συντάγματος κυκλοφορεί και η αιτιολογική του έκθεση στα ελληνικά και τα αγγλικά, καθώς και το κείμενο του ισχύοντος Συντάγματος στο οποίο έχουν σημειωθεί οι επερχόμενες μεταβολές, σχολιασμένες.
Η πρωτοβουλία ανήκει σε έναν πολιτικό, έναν οικονομολόγο και τέσσερις καθηγητές του Δημοσίου Δικαίου και συγκεκριμένα τους Νίκο Αλιβιζάτο, Παναγή Βουρλούμη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Γιάννη Κτιστάκι, Στέφανο Μάνο και Φίλιππο Σπυρόπουλο.
Οι κυριότερες θεματικές του κειμένου της πρότασης είναι το εκλογικό σύστημα, η διάρκεια και η δυνατότητα διάλυσης της Βουλής, η άρση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, οι ασυλίες των βουλευτών, ο ρόλος και τοι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ασυμβίβαστο βουλευτών – μελών της κυβέρνησης, η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, η δημοσιονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ζητήματα ιδιαίτερα κρίσιμα εν αναμονή μάλιστα της επίσημης δήλωσης προθέσεων της κυβέρνησης ως προς το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html