ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

«Λάβρος» κατά του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκου Θεοδωρίδη, εμφανίσθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δηλώνοντας ευθέως ότι «στοχοποιείται» από συγκεκριμένους κύκλους και μάλιστα συστηματικά.
Απαντώντας σε ερώτηση συγκεκριμένα, σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο κ. Χατζημάρκος, δήλωσε –μεταξύ άλλων- χαρακτηριστικά:
«Οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ήταν άριστες. Έχουν ελεγχθεί νομικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο δύο φορές…
Τα 25.000 στρέμματα που κάηκαν στην Απολακκιά, έχουν ονοματεπώνυμο γιατί είναι καμένα. Αυτά τα 25.000 στρέμματα δεν θα είχαν καεί εάν η σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ήταν ζωντανή, ως όφειλε και ως έπρεπε. Γιατί εκεί είχε πάντα φυλάκιο. Και πυρκαγιές σαν αυτές της Απολακκιάς, όταν λειτουργούσε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τις προλαβαίναμε στο 20λεπτο, στο τέταρτο. 25.000 στρέμματα παραγωγικής γης και μια τεράστια μάχη μέσα στα δρομάκια της περιοχής για να σωθούν τα σπίτια των ανθρώπων. Αν ήταν η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ εκεί τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί. Αυτοί που αγαπούν το περιβάλλον πρέπει να το αποδεικνύουν. Να μην τιμωρούν έναν τόπο. Αν θέλουν να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς κάποιοι, να αποδείξουν κάτι στους πρώην φίλους τους κ.λπ. να το κάνουν στα πρόσωπα. Θεωρώ ότι ο στόχος είμαι εγώ. Και στο θέμα των υδατοδρομίων σε όλες τις συσκέψεις με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με την σημερινή, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Έχουμε δεχθεί βοήθεια σε αυτό το επίπεδο» είπε, επαναλαμβάνοντας πως όλες τις προσπάθειες τις ‘πυρπόλησε’ ο ίδιος ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.