Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ομογένεια ΗΠΑ: Αποκτήσαμε και...''μεγαλειότατα ψώνια''


Ομογενειακά ''καραγκιοζιλίκια'' στην Αθήνα:
"Η αυτού Μεγαλειότης ο 'Ελλην μετανάστης'' (His Majesty the Greek Immigrant)

Μία παρέα Ομογενών από το Μόντρεαλ Καναδά, έκανε ένα σωματείο (Οργάνωση) την ύπαρξη του οποίου αγνοούν και οι... συγγενείς τους και άρχισε να μοιράζει ''τιμές'' και ''μεγαλεία'', εκθέτοντας τον απόδημο Ελληνισμό και στην Αθήνα. Μόνο από τον τίτλο της άγνωστης στην Ομογένεια Οργάνωσης, που παραπέμπει σε μεγαλεία και... μεγαλειότατους, αντιλαμβάνεται κανείς την έλλειψη σοβαρότητας. Μαζεύτηκαν στην Αθήνα (20-21 Ιουλίου 2016), τους δόθηκε το ''Ζάππειο'', ονόμασαν την συνάθροιση των ολίγων ''παγκόσμια Συνάντηση Aπόδημου Ελληνισμού''(!!!), έκαναν έκθεση φωτογραφίας σχετική με μετανάστες (δηλ. τα γνωστά και πολυσυνηθισμένα), μίλησαν και γιά την ελληνική... επιχειρηματικότητα και άρχισαν τις ίδιες σαχλαμάρες, δηλ. την απονομή ''τιμητικών πλακών και διακρίσεων'', σε δύο εκδότες της Ομογένειας ΗΠΑ, σε έναν Ελληνοκαναδό πολιτικό, σε έναν γιατρό και στην...''πριγκίπισσα της Σερβίας, Κατερίνα''. Σκοπός, λένε, της Οργάνωσης, ''η επανασύνδεση, η διασύνδεση των χαμένων παιδιών με την μητέρα πατρίδα, ή ακόμα καλύτερα, του γίγαντα, του ανεκμετάλλευτου αυτού γίγαντα που λέγεται 'Ελληνας Μετανάστης''. 'Ετσι μάθαμε ότι είμαστε, οι απόδημοι, ''γίγαντες'', αλλά στα... χαμένα. Χαμένα παιδιά που χάσαμε την ''μάνα'' μας!!!Σημ.: Νομίζαμε ότι οι καλαμο-ιππεύοντες, πρόεδροι των ημιδιαλυμένων Οργανώσεών μας στην Β. Αμερική είναι τα ''ψώνια'', που ''ψοφάνε'' γιά ''τιμές'' και μεγαλεία, άσχετα από που απονέμονται, αλλά φαίνεται ότι οι ''μεγαλειότατοι'' εκδότες, Αντώνης Διαματάρης (ημερήσια ''Εθνικός Κήρυκας'', Aστόρια Νέας Υόρκης) και Παύλος Κοτρότσιος (μηνιαία Hellenic News of America, Φιλαδέλφεια), έβαλαν στόχο να τους ξεπεράσουν.
ΟΦΕΙΛΟΥΝ τα γεν. Προξενεία της Ελλάδας σε Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη, να παραθέσουν δεξίωση στους ''μεγαλειότατους γίγαντες'', ώστε η Ομογένεια να τους αποθεώσει. Φυσικά, να σερβιριστεί και παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, π.χ. ''γίγαντες γιαχνί''.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Οι
''γίγαντες'' της Επιτροπής Απόδημων της Βουλής, να καλέσουν σε συνεδρίαση-συζήτηση τους ''μεγαλειότατους γίγαντες''

ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html