1 

Viral στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook έγινε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος μετά τα όσα απίθανα συνέβησαν στην προχθεσινοβραδινή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Μαρίας Φαραντούρη, στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου. Η συναυλία διοργανώθηκε συγκεκριμένα από την ιδιωτική Ροδίτικη εταιρεία παραγωγής και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ, ΒΑΣ., & ΣΙΑ Ε.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «12ΗΧΟΣ – ΔΩΔΕΚΑΗΧΟΣ».
«Για πρώτη φορά στην Ρόδο, οι δύο ερμηνευτές θα συναντηθούν επί σκηνής στο μαγικό ιστορικό χώρο του Αρχαίου Σταδίου και θα ερμηνεύσουν, μαζί με μια εξαίρετη ομάδα μουσικών,  το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία (sold-out) στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα, καθώς επίσης στην Ευρώπη και μάγεψε κοινό και κριτικούς.  Στην παράσταση θα  συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου. Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Η Είσοδος Ανοίγει: 20.30 Έναρξη προγράμματος: 22.00
Τιμή προπώλησης:14 ευρώ Τιμή εισόδου: 16 ευρώ», ανέφερε το δελτίο τύπου της διοργανώτριας εταιρείας.
Η εταιρεία απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που την συνέδραμε στην διοργάνωση της συναυλίας, παραχωρώντας της για την διοργάνωση μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ενώ λειτούργησε χωρίς πρόβλημα στις δοκιμές, όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ικανή να σηκώσει όλο το φορτίο που απαιτείτο.
Ο Δήμος Ρόδου από την άλλη, έθεσε την εκδήλωση της εταιρείας υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ, προκειμένου να την διευκολύνει στην έκδοση αδείας για την χρήση του αρχαιολογικού χώρου. Το μίσθωμα συγκεκριμένα για την χρήση του χώρου ήταν εξαιρετικά μειωμένο εξαιτίας της συμμετοχής του ΔΟΠΑΡ. Ο Δήμος Ρόδου, δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή στην διοργάνωση, ούτε και έσοδο από αυτήν.
Όπως προκύπτει ωστόσο από τα ίδια τα πράγματα και από την πορεία των όσων εκτυλίχθηκαν και σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως στο διαδίκτυο, εκμεταλλεύτηκε την ιδιωτική πρωτοβουλία, προκειμένου να δείξει ότι συμμετέχει σε διοργανώσεις κύρους στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και περαιτέρω για την προβολή του ίδιου του δημάρχου, ο οποίος δεν δίστασε να πάρει το μικρόφωνο δύο φορές κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, για να λάβει τα εύσημα διότι φρόντισε για την ηλεκτροδότησή της!
Πιο συγκεκριμένα παρότι η έναρξη της συναυλίας είχε προγραμματιστεί για την 22.00 ώρα εξαιτίας του προβλήματος που ανέκυψε με την ηλεκτροδότηση, τελικά ξεκίνησε στις 11.45.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, έσπευσε να συνδράμει και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Δημήτρης Καρατζιάς, μετέφερε στο χώρο κινητή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, που είναι εγκατεστημένη σε αντλιοστάσιο στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καλλιθέας, ενώ ταυτόχρονα σχεδόν ο Διοικητής της ΠΥΡ πύραρχος κ. Ηλίας Τσαπούρας, μετέφερε στο Αρχαίο Στάδιο και δεύτερη γεννήτρια!
Ο κ. Χατζηδιάκος, με το που ανέκυψε το πρόβλημα, πήρε το μικρόφωνο, κι αφού ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση δεν γίνεται από τον Δήμο ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή διότι έχει μεριμνήσει για την λύση του.
Στο τέλος της συναυλίας, περί ώραν 01.45, πήρε εκ νέου το μικρόφωνο, για να ευχαριστήσει την ΔΕΥΑΡ και την ΠΥΡ, λέγοντας μάλιστα ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τους διάσημους καλλιτέχνες ότι θα είναι στο πλευρό του Δήμου Ρόδου, για την διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Στο σημείο εκείνο μάλιστα αστειευόμενος ο  Νταλάρας τόνισε ότι προϋπόθεση είναι να υπάρχει γεννήτρια.
Και ενώ έτσι εξελίχθηκε η συναυλία, που κατά γενική ομολογία, παρά την ταλαιπωρία, ήταν πετυχημένη και καθήλωσε το κοινό, οι πρώτες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο facebook.
O κ. Νίκος Μαυροματάκος, πρώην συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, σχολίασε ως εξής:
«Συμπεράσματα από την χθεσινή συναυλία στο αρχαίο θέατρο:
Ένας Νταλάρας υπέροχος, μία Φαραντούρη μοναδική, υπέρλαμπρη και ασύγκριτη, ένας χώρος που μας έχει λείψει, μία οργάνωση που μαθαίνει σιγά σιγά, μία γεννήτρια της συμφοράς, ένας δήμαρχος που είδε μικρόφωνο και κοινό και είπε να βγάλει λίγη προσωπική υπεραξία. Σαν να του ζήτησε κανείς να πάρει το λόγο. Και αφού αρχικά ένιψε λιγουλάκι παραπάνω τας χείρας του, αποποιούμενος των οργανωτικών σφαλμάτων, στο τέλος μας έβγαλε και ένα λογύδριο του στυλ τί καλά που τα κατάφερα. Και ένας υπομονετικός κόσμος που ξέρει να εκτιμά τα καλά πράματα».
Η υποψήφια του ίδιου κόμματος κ. Ανθούλα Χατζηγεωργίου, σχολίασε με τη σειρά της ως εξής:
«Όλοι ήταν εκπληκτικοί… εκτός από τον θλιβερό δήμαρχο … δεν σεβάστηκε ούτε εμάς ούτε τους καλλιτέχνες και μας χάλασε τη διάθεση στο τέλος».
Η δημοσιογράφος κ. Πόλυ Χατζημάρκου σχολίασε ως εξής:
« Έτσι ακριβώς! «Νίπτω τας χείρας μου» αρχικά, αδειάζει οργανωτές διότι «δεν είναι δική του οργάνωση» αλλά βέβαια κατόπιν εντολής του επιλύθηκε το θέμα… Και στο τέλος, αδειάζει ξανά, αυτή τη φορά τους συνεργάτες του, δηλ την ομάδα που δουλεύει για την υποψηφιότητα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αφού ανακοινώνει ότι αν πάρουμε τον τίτλο θα φέρει ξανά τους καλλιτέχνες…Έλεος κάπου».
Η δημοσιογράφος κ. Μαριέττα Γαβριλιώτη, παρενέβη στην διαδικτυακή συζήτηση και τον σχολιασμό, ως εξής:
«Πάντως επειδή έτυχε να είμαι μπροστά, ζητήθηκε από τον δήμαρχο να μιλήσει στον κόσμο την ώρα που περίμεναν τη γεννήτρια της ΔΕΥΑΡ. Το ζήτησαν οι διοργανωτές», ενώ η κ. Χατζημάρκου απάντησε «επειδή «είμαι ένας σαν κι εσάς»» και η κ. Χατζηγεωργίου: «Αντε στην αρχή του ζητήθηκε …. που κι αυτό ήταν λάθος… Στο τέλος γιατί πήρε το μικρόφωνο και δεν προλάβαμε ούτε τους καλλιτέχνες να χειροκροτήσουμε;; Είδατε πώς έφυγε η Φαραντούρη ή την ειρωνεία του Νταλάρα;; Απαράδεκτος. Τα λάθη των διοργανωτών υπήρχαν… ο δήμαρχος τι δουλειά είχε να «καπελώσει» την συναυλία και να μας χαλάσει την διάθεση; Αλλά απλώς, όπου δει μικρόφωνο τρέχει…..».
Ο κ. Ηλίας Αργύρης σχολίασε στο ίδιο post ως εξής:  «Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, νταλαρεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί..».
Ο πρώην πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρόδου κ. Μπάμπης Ευθυμιάδης, σε άλλη ανάρτηση, με το που έφτασε η γεννήτρια της ΔΕΥΑΡ, έγραψε τα εξής:
«Με τιμές αρχηγού κράτους εμφανίστηκε η γεννήτρια της ΔΕΥΑΡ…την υποδέχτηκαν οι αρχές του τόπου….αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου!!!»