Ηλίας Σκυλλάκος
Ο κ. Καμμένος φαίνεται πως έχει περίεργα όνειρα για την χώρα. Μπορεί να βάζει συχνά την στολή παραλλαγής και να φωτογραφίζεται ως «κομάντο», με την γραφικότητα να χτυπάει ταβάνι, όμως το
πράγμα πάει και παραπέρα.
πράγμα πάει και παραπέρα.
Ο κ. Καμμένος και το υπουργείο Eθνικής Άμυνας επέστρεψαν με «φρέσκιες» ιδέες, ενημερώνοντας
για αυτά που υλοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί, αλλά όταν ακούς από τα χείλη του Υπ. Εθνικής Άμυνας πως η παρουσία του στρατού στα χωρία ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας… τότε σίγουρα ο γιαλός δεν είναι στραβός.
για αυτά που υλοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι. Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί, αλλά όταν ακούς από τα χείλη του Υπ. Εθνικής Άμυνας πως η παρουσία του στρατού στα χωρία ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας… τότε σίγουρα ο γιαλός δεν είναι στραβός.
Και εξηγούμαστε.
Ο κ. Καμμένος πήγε να δει πώς προχωρούν τα σχέδια που είχε εκπονήσει παλιότερα… Σε συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 FM , στις 18 Αυγούστου, είπε, μεταξύ άλλων, πως έγιναν αυτά που είχε ζητήσει, δηλαδή: «Η διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα», με προσγείωση κοντά σε χωριά και οικισμούς, «και συνάντηση με κατοίκους της τοπικής κοινωνίας, τουλάχιστον 1 έως 3 φορές το μήνα, σε όλη την περιοχή της Ηπείρου» (1.30 στο βίντεο, παρακάτω, όπου μπορείτε να ακούσετε απόσπασμα από τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας).
Δεν μπορούμε να γελάσουμε με το «χαριτωμένο» σχόλιο του υπουργού, ο οποίος είπε πως είναι σημαντικό στα καφενεία των χωριών, να μπορούν οι ηλικιωμένοι να πίνουν κι ένα καφεδάκι με το περίπολο του στρατού (4:18 – 4:41 στο βίντεο). Δεν μπορεί να κρυφτεί το σχέδιο που αναπτύσσεται και εντάσσεται στην λογική της αύξησης της κρατικής καταστολής. Ο Π. Κάμμενος είπε πως βγάλανε περιπόλους «με εντολή να έχουν διέλευση μέσα από τους οικισμούς και τα χωριά και επαφή με την τοπική κοινωνία» (3.15 στο βίντεο).
Ισχυρίστηκε πως η παρουσία του στρατού δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας «και αποτρέπει όποιους θα ήθελαν να κάνουν εγκληματική ενέργεια» σε τέτοιες περιοχές (3.48 στο βίντεο).
Ο υπουργός μίλησε για εκτέλεση ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητος και ενεργοποίηση των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή, εξηγώντας: «Αντί να πηγαίνουν οι ειδικές δυνάμεις και να κάνουν ορεινή διαβίωση στη Ρεντίνα ερχόντουσαν στην Ήπειρο (και ιδίως στην παραμεθόριο περιοχή) κι έκαναν εκεί τη διαβίωση τους και τις ασκήσεις τους» (1.48 στο βίντεο).
Για σκεφτείτε πώς θα νιώθατε αν ξυπνούσατε το πρωί και, κοιτώντας έξω από το παράθυρο του σπιτιού σας, βλέπατε την εικόνα ενός πάνοπλου στρατιώτη;… Είναι εικόνα, που αν μη τι άλλο, προκαλεί φόβο και σε καμιά περίπτωση δεν ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας που μας λέει ο κ. Καμμένος.
Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πως θα αισθανόσασταν αν στους δρόμους του χωριού σας βλέπατε στρατιωτικά μπλόκα, ένοπλους στρατιώτες μέρα νύχτα και άλλα πολλά. Δεν πρέπει να είναι και τόσο άνετα όταν δίπλα σου γίνονται ασκήσεις ειδικών δυνάμεων, περίπολα του στρατού, προσγείωση στρατιωτικών ελικοπτέρων και άλλα ανάλογα.
Αλήθεια, ποιος είναι ο «εχθρός» που έρχεται να αντιμετωπίσει ο στρατός εντός της χώρας και γιατί χρειάζεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός για την εσωτερική ασφάλεια; O κ. Καμμένος βέβαια υποστήριξε στην συνέντευξη πως ο στρατός δεν είναι υπεύθυνος για την εσωτερική ασφάλεια, αλλά οι επιχειρήσεις αυτές στόχο έχουν να δημιουργούν αίσθηση της ασφάλειας… Τι σημαίνει αυτό; Μήπως πως ο στρατός θα επιχειρεί για να τρομάζει τους «εχθρούς της ασφάλειας»; Και αν ναι με ποια κριτήρια καθορίζονται αυτοί οι εχθροί;
Υπάρχει βέβαια το δόγμα που λέει πως περισσότερη ασφάλεια σημαίνει και περισσότερη ελευθερία. Το ακούμε συχνά. Στην Γαλλία για παράδειγμα με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα, η κυβέρνηση επιστράτευσε 23.000 ένοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες για την επιτήρηση τουριστικών περιοχών μέσα στο καλοκαίρι. Οι αρχές στις Κάννες έχουν απαγορεύσει τις μεγάλες τσάντες στις παραλίες, επειδή θα μπορούσαν θεωρητικά να περιέχουν όπλα, εμπρηστικούς μηχανισμούς και επικίνδυνα υλικά.
Ας το πούμε όμως διαφορετικά. Ένας λαός που παρακολουθείται από κάμερες, με την αστυνομία και τον στρατό να ελέγχουν όλες τις κινήσεις, είναι προφανές πως δεν είναι καθόλου ελεύθερος λαός και ποτέ δεν θα νιώθει ασφαλής. Τα παραδείγματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι χαρακτηριστικά.
Το χειρότερο είναι πως ένας τέτοιος λαός οδηγείται σιγά σιγά στο να κυνηγάει… ανεμόμυλους εντός και εκτός της χώρας για να περισώσει την «ασφάλεια» της φυλακής του.
ημεροδρόμος
Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/09/blog-post_88.html#ixzz4JEBwSswx
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html