Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Οι εθελοντές μπορούν, αλλά η δημοτική αρχή δεν θέλει!


IMG_7933

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο εθελοντισμός αποτελεί μια απ΄ τις ευγενέστερες ανθρώπινες αρετές και συνιστά μια ανώτερη κοινωνική συμπεριφορά. Ανέκαθεν όμως ο εθελοντισμός είχε καθαρά επικουρικό ρόλο στις οργανωμένες ανθρώπινες κοινωνίες, στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του
συγκροτημένου κράτους.
Ο αδιαπραγμάτευτος αυτός κανόνας παραβιάζεται τελευταία στο νησί της Ρόδου, που όλο και συχνότερα βλέπουμε τους εθελοντές να καλούνται να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής.
Η δωροδοτική δυνατότητα των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιόδους βαθιάς οικονομικής ύφεσης και κρίσης σαν την σημερινή, καθίσταται πεπερασμένη, όταν μάλιστα οι πολίτες της πληρώνουν με δυσκολία σημαντικά ποσά σε ανταποδοτικούς -υποτίθεται- λογαριασμούς.
Με μοναδικό κίνητρο την εσωτερική του πληρότητα και ικανοποίηση, ο 38χρονος κ. Μιχάλης Μούσης, ένας έγγαμος, άνεργος οικοδόμος, πατέρας 5 παιδιών, ξεκίνησε πριν ένα μήνα, με τα λιγοστά υλικά που του είχαν απομείνει από την εργασία του, τον ευπρεπισμό του εγκαταλελειμμένου πάρκου της οδού Κοδριγκτώνος.
Με την μητέρα του, τον πατριό του, την σύζυγό του, που ασχολείται με οικιακά και δεν έχει κανένα εισόδημα αλλά και με την συνδρομή των ανήλικων παιδιών του, ο κ. Μούσης, μόνος ξεκίνησε τις εργασίες για το βάψιμο του πάρκου, την συλλογή των απορριμμάτων κάθε είδους, την τοποθέτηση αυτοσχέδιων κάδων, το πότισμα και την φύτευση ανθέων και δέντρων, χωρίς καμία συμπαράσταση, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προς τούτο.
«Είμαι άνεργος, εργάστηκα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Εγώ έχω μεγαλώσει στο πάρκο της οδού,,περισσότερα στη πηγή



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html