Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Μισθοί σοκ στην Ελλάδα -Πλέον υπάρχει η γενιά των 100 ευρώ

Από τη γενιά των 700 ευρώ ...στη γενιά των 100 ευρώ! Η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, η προοπτική της οποίας
συνοψίζεται στο τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ! Τα εργασιακά δικαιώματα είναι ανύπαρκτα και η εργοδοσία «πίνει το αίμα» των εργαζομένων κανονικά όμως.


Είναι ενδεικτικό πως στην αγορά εργασίας έχει κάνει την εμφάνιση της η «γενιά των 100 ευρώ» και μάλιστα την ώρα που οι δανειστές απαιτούν και νέα μείωση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα!

Δείτε επίσης
• Εγκαταλείπουν το Δημόσιο για να εργαστούν στη Fraport Greece
• Έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό 500.000 επιστήμονες
• Κατά 30% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης
• Η Γερμανία έχει ανάγκη χιλιάδες οδηγούς!

Πλέον, μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με δουλειές του ποδαριού αποδεχόμενοι μισθούς πείνας.

Τα νέα στοιχεία του υπ. Εργασίας δείχνουν ότι σήμερα κάνουν θραύση οι φτωχοί εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου σήμερα στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από100 έως και 400 ευρώ μεικτά. Πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2 – 3 ημερών την εβδομάδα ή ακόμα και μερικών ωρών την εβδομάδα.


Αόρατα Γεγονότα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html