Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Στην υπηρεσία των Μνημονίων το ΣτΕ: Ενέκρινε τις ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίωνΞεπεράστηκε το μπλόκο της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ απέρριψε τις έξι αιτήσεις ακύρωσης που κατατέθηκαν κατά της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.

Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος σε κάθε προσπάθεια ακύρωσης της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των Γερμανών επενδυτών και η παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, οπότε τοποθετείται η εκταμίευση του τιμήματος ύψους 914 εκατ. ευρώ.

Από τις έξι αιτήσεις ακύρωσης, οι δύο είχαν κατατεθεί από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) και οι υπόλοιπες τέσσερις από το Δήμο Χανίων, το Δήμο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2015 ηλεκτρονικό δημοψήφισμα σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.


karfitsa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html