Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η εκδήλωση τιμής για τους τρεις μαθητές που κατέβασαν την ιταλική σημαία απο το γυμνάσιο τους - του Χατζή Χατζηευθυμίου


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ
-Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ) εκδήλωση τιμής για τους αείμνηστους συμπολίτες μας
ΓΑΒΡΙΗΛ Ι. ΧΑΡΙΤΟ (Πρώτο Δήμαρχο του Δήμου Ροδίων)
ΓΕΩΡΓΙΟ Β. ΧΑΛΚΙΑ και ΝΙΚΗΤΑ Γ. ΠΑΧΩΠΟ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ημέρα εορτασμού της Σημαίας για την Ηρωική και άγνωστη
στο πλατύ κοινό της Δωδ/σου και της Ελλάδας πράξη των ανωτέρω να κατεβάσουν την Ιταλική Σημαία από τον ιστό του Γυμνασίου τους και στη θέση της να αναρτήσουν μια Ελληνική την οποία κατασκεύασε με ύφασμα από τη μαξιλαροθήκη της μητέρας του βάφοντάς το με χρώμα γαλανό ο Γ. ΧΑΡΙΤΟΣ
Αποτέλεσμα της πράξης τους αυτής όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται ο ξυλοδαρμός τους η αποβολή τους από το σχολείο και ο εκτοπισμός τους.
Οφειλόμενη η Τιμή, λάθος η καθυστέρηση απονομής της.
Όλοι γνωρίζαμε μια παρόμοια πράξη που έγινε από τους κ.κ. ΓΛΕΖΟ – ΣΑΝΤΑ στον Ιερά βράχο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ .
Ποια η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο όμοιων πράξεων
Η διαφορά είναι στο ότι η πράξη των Δωδεκανησίων σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε μέρα χωρίς την προσπάθεια να κρυφτούν για να μην έχουν συνέπειες σε αντίθεση με την πράξη της υποστολής της Γερμανικής Σημαίας που έγινε νύκτα.
Όμως και οι δύο αυτές ηρωικές πράξεις είχαν το ίδιο κίνητρο την αγάπη εκείνων που συμμετείχαν για την Ελλάδα και στόχο τους να παρακινήσουν τους Έλληνες σε Αντίσταση κατά των κατακτητών,
Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στους λόγους του παλαιού πολιτικού και υπουργού του Παπακωνσταντίνου ο οποίος σε σχετική συζήτησή μας μου είπε τα εξής :
«Θα έχει τραγικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας αν ποτέ αναλάβει Υπουργός επί των Εξωτερικών της χώρας μας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι βαθύς γνώστης της Παγκόσμιας Ιστορίας και ιδιαίτερα της Ιστορίας της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Αυτό διότι η Ιστορία ομοιάζει με τη ζωή. Κάνει κύκλους – επαναλαμβάνεται.»
Σήμερα η χώρα μας η χώρα που έδωσε τα φώτα της σε όλο τον Κόσμο σε όλες τις Επιστήμες βρίσκεται υπό ΚΑΤΟΧΗ.
Κατοχή από εκείνους που έχουν ιστορία στο αιματοκύλισμα του Κόσμου όλου με τα όπλα οι οποίοι σήμερα επιχειρούν τον έλεγχο του κόσμου μέσω της οικονομίας μιας και με τα όπλα απέτυχαν στο σκοπό τους.
Ευθύνη κατ’ αρχήν για την κατάσταση αυτή σε ότι αφορά τη χώρα μας φέρουν εκείνοι οι πολιτικοί που είχαν σκοπό και στόχο τους απλά να ευρίσκονται στην εξουσία αδιαφορώντας αν οι πράξεις τους θα είχαν τραγικά για τη χώρα αποτελέσματα.
Θλίβομαι όταν ορισμένοι που αυτοαναγορεύονται δημοκράτες αναφερόμενοι στην αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατακτητών αναφέρουν ως λόγο της αντίστασης αυτής το ότι δεχθήκαμε επίθεση από φασιστικές δυνάμεις. Και αναρωτιέται εύλογα κανείς αν η επίθεση γίνονταν από Δημοκρατικές δυνάμεις θα έπρεπε να μην αντισταθούμε?
Έχει καμιά διαφορά από ποιόν δέχεσαι επίθεση για να σε κατακτήσει?
Σήμερα για την επίθεση που δέχεται η χώρα μας μέσω της οικονομίας η οποία οδήγησε και οδηγεί πολλούς Έλληνες σε απόγνωση και αυτοκτονία δεν θα πρέπει να αντισταθούμε?
Επίκαιρη λοιπόν η εκδήλωση στο Καζούλλειο αν και αναφέρεται σε πράξεις που έλαβαν χώρα πολλές δεκαετίες πριν.
Σήμερα υπάρχουν Έλληνες που έχουν την ψυχική δύναμη να κατεβάσουν τις σημαίες εκείνων που στοχεύουν στην κατάκτηση της χώρας μας με όπλο την οικονομία και να σηκώσουν την Ελληνική ?
Τόσες δεκαετίες μετά την ηρωική πράξη που σήμερα εφερε στη μνήμη μας η εκδήλωση στο ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ
Ζητείται ένας ΧΑΡΙΤΟΣ ή ένας ΠΑΧΩΠΟΣ ή ένας ΧΑΛΚΙΑΣ ή ένας ΓΛΕΖΟΣ ή ένας ΣΑΝΤΑΣ
Υπάρχει?
Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html