Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Νέα εκτελεστική επιτροπή στο ΤΧΣ με μισθούς υπερδιπλάσιους του πρωθυπουργούΟριστικοποιήθηκε η νέα σύνθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της νέας εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ, μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, νέος διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου αναλαμβάνει ο ο Βασίλης Κατσικιώτης και αναπληρωτής ο Eric Henri Paul Tourret, ενώ Δημήτρης Φραγγέτης αποτελεί, ως εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας, το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι συνολικές αποδοχές για τα μέλη της Διοίκησης του Ταμείου που έχει αναλάβει να εποπτεύει τις συστημικές τράπεζες υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατά έτος.

Συγκεκριμένα, του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 220.000 ευρώ. Του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Εκτελεστικής Επιτροπής στις 185.000 ευρώ, ενώ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπή στις 155.000 ευρώ. Η αμοιβή του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου προβλέπεται  στις 120.000 ευρώ.

Ακόμη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των χιλίων 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως.

Για τα μέλη εκείνα της Διοίκησης του Ταμείου που συμμετέχουν ως μέλη και στην Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου, θα καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή ποσού 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως, με ανώτατο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον περασμένο Μάιο, οι αποδοχές των στελεχών του ΤΧΣ είχαν μειωθεί κατά 40%. Ακολούθως, με απόφαση της Επιτροπής Επιλογής, οι αμοιβές επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα που προέβλεπε το μνημόνιο.

TPP


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/10/blog-post_473.html#ixzz4OPTXrE83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html