Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Απόφαση-σταθμός από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου για επιχειρηματικό δάνειο σε ελβετικά φράγκα


Ελβετικά φράγκα ευρώ

Tην πρώτη απόφαση ρύθμισης οφειλών σε τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο σε Ελβετικό Φράγκο, που συνήψαν δύο κάτοικοι της Ρόδου, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.
Πρόκειται για απόφαση «σταθμό» καθώς είναι η πρώτη, που αναγνωρίζει σε τοπικό επίπεδο, την καταχρηστικότητα των όρων επιχειρηματικού δανείου και ακολουθεί πάμπολλες, που έχουν εκδοθεί από δικαστήρια της Ελλάδας για στεγαστικά δάνεια.
Πιο συγκεκριμένα οι αιτούντες, στις 7.1.2009, κατόπιν προώθησης του σχετικού τραπεζικού προϊόντος, υπέγραψαν με την τράπεζα, σύμβαση δανείου σε ελβετικά φράγκα ύψους 309.600. Όσον αφορά στην σύμβαση η μετατροπή του δανείου από τους αιτούντες θα εγίνετο σε αυτούσιο συνάλλαγμα ελβετικών φράγκων και θα αποδεικνύετο ή από τις σχετικές εγγραφές στα βιβλία της τράπεζας χωρίς να απαιτείται η υπογραφή των αιτούντων ή από τα εντάλματα πληρωμής που εκδίδει αυτή, σε περίπτωση δε που θα χρησιμοποιείτο για αγορά κατοικίας υπό κατασκευή ή την εκτέλεση εργασιών επισκευής ή ανέγερσης ή αποπεράτωσης η εκταμίευση εγίνετο εφάπαξ αλλά το προϊόν του δανείου θα κατατίθετο σε δεσμευμένο λογαριασμό των αιτούντων στην τράπεζα και η αποδέσμευση θα εγίνετο,,Περισσότερα στην πηγή



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html