Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Φάλαινες
Επί 30 χρόνια, η Ιαπωνία κατασφάζει χιλιάδες φάλαινες. Αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται ένα παγκόσμιο συνέδριο φαλαινοθηρίας, και η Αυστραλία συσπείρωσε μια συμμαχία χωρών για να τη σταματήσει. Μένουν λίγες ώρες μέχρι την κρίσιμη ψηφοφορία. Βοήθησε να τους δώσουμε την παγκόσμια στήριξη που χρειάζονται για να νικήσουν: 

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Επί 30 χρόνια, η Ιαπωνία κατασφάζει χιλιάδες πανέμορφες φάλαινες, παρά τη διεθνή απαγόρευση. Αλλά τώρα μπορούμε επιτέλους να τη σταματήσουμε.  

Αυτή τη στιγμή, σε μια ιστορική παγκόσμια διάσκεψη για τη φαλαινοθηρία, η Αυστραλία ηγείται μιας συμμαχίας χωρών για να κλείσει το παράλογο νομικό κενό που επιτρέπει στην Ιαπωνία να συνεχίσει τη φαλαινοθηρία, ισχυριζόμενη ότι το κάνει για «επιστημονικούς σκοπούς»!  

Μία-δύο ψήφοι μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα.
Αν πιέσουμε τώρα μερικές από τις χώρες-κλειδιά και παραδώσουμε 1 εκατ. υπογραφές στους εκπροσώπους τους λίγο πριν την ψηφοφορία –δηλαδή σε λίγες ώρες– μπορούμε να σταματήσουμε οριστικά τη σφαγή φαλαινών! 

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε τη σφαγή
Η κατάσταση έχει ξεφύγει: η Ιαπωνία πρόσφαταδολοφόνησε 200 έγκυες φάλαινες, ενώ εντοπίστηκε ιαπωνική ιστοσελίδα που πουλούσε παράνομα κρέας φάλαινας στο εξωτερικό!  

Η αρχική απαγόρευση της εμπορικής φαλαινοθηρίας επιτρέπει στην Ιαπωνία να σκοτώνει κάθε χρόνο έναν μικρό αριθμό φαλαινών για επιστημονικούς σκοπούς. Όμως, στην πραγματικότητα αυτό έχει μετατραπεί σε ένα παραθυράκι που εκμεταλλεύονται γιαπωνέζικοι στόλοι φαλαινοθηρικών για να βγαίνουν κάθε χρόνο για κυνήγι.  

Ακόμη και ένα διεθνές δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η φαλαινοθηρία της Ιαπωνίας δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική έρευνα και είναι εντελώς παράνομη. Τώρα, η Διεθνής Επιτροπή Φαλαινοθηρίας (IWC) έχει όλα τα μέσα που χρειάζεται για να τους σταματήσει, ενώ η Βραζιλία προτείνει τη δημιουργία ενός καταφυγίου που θα επιτρέψει στις φάλαινες να πολλαπλασιαστούν και να επιβιώσουν ως είδος. Οι κυβερνήσεις συναντιούνται αυτήν τη στιγμή. Ας αναλάβουμε δράση: 

Πάτα εδώ για να σταματήσουμε τη σφαγή
Το κίνημά μας έχει μια μακρά και σημαντική ιστορία στην προστασία των θαλασσών μας και των εκπληκτικών θαλάσσιων οργανισμών που εξαρτώνται από αυτούς. Σε κρίσιμες στιγμές, έχουμε επέμβει και έχουμε χρησιμοποιήσει τη δύναμη των πολιτών για να ταράξουμε τα νερά. Ας δώσουμε άλλη μία μάχη!  

Με ελπίδα,   Luca, Nic, Lisa, Danny, Carol, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz  

Περισσότερες πληροφορίες:  

Ιαπωνία: Σφάζουν και ξεκοιλιάζουν φάλαινες στο βωμό της επιστήμης (Πρώτο Θέμα)
http://www.protothema.gr/environment/article/598021/iaponia-sfazoun-kai-xekoiliazoun-falaines-sto-vomo-tis-epistimis/  

Γιατί οι Ιάπωνες σκοτώνουν ακατάπαυστα φάλαινες, αψηφώντας ΟΗΕ και Διεθνή Δικαστήρια (iefimerida)
http://www.iefimerida.gr/news/259669/giati-oi-iapones-skotonoyn-akatapaysta-falaines-apsifontas-oie-kai-diethni-dikastiria  

Η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει κριτική στη σύνοδο κορυφής για περιφρόνηση της απόφασης για τη φαλαινοθηρία (στα Αγγλικά) – The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/20/japan-to-face-criticism-at-international-summit-for-flouting-whaling-ban-iwc  

Η Αυστραλία θέλει να σταματήσει την «επιστημονική φαλαινοθηρία» (στα Αγγλικά) – SBS
http://www.sbs.com.au/news/article/2016/10/21/australia-wants-scientific-whaling-ended  

Η αλήθεια για την «επιστημονική» φαλαινοθηρία (στα Αγγλικά) – IFAW
http://www.ifaw.org/united-states/our-work/whales/truth-about-%E2%80%98scientific%E2%80%99-whaling  

Η Ιαπωνία σκότωσε 200 ​​έγκυους ρυγχοφάλαινες (στα Αγγλικά) – National Geographic
http://news.nationalgeographic.com/2016/03/160325-Japan-whaling-minke-whales-Antarctica/
Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο
. Αναλαμβάνουμε δράση για να διασφαλίσουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου βρίσκονται στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2013-04-02 υπέγραψες το ψήφισμα "Community Petitions Site" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: Nektron444@gmail.com.
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact ή κάλεσέ μας στο +1-888-92-28229 (ΗΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html