Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

O μικρός Γιαννάκης που χρειάζεται likes για να γίνει καλά.


Τον Ιούλιο του τρέχοντος και Σωτήριου έτους έκανε την εμφάνισή του ένα άρθρο στη γνωστή σατιρική ιστοσελίδα  « « Το Κουλούρι».
Στο μαγικό και ψέυτικο κόσμο κόσμο του facebook πολλοί ήταν αυτοί που το κοινοποιησαν
ως αληθινό και θεώρησαν ότι με τα likes θα σώζουν τη ζωή του εικονιζόμενου μικρού Γιαννάκη. Οι κοινοποιήσεις συνεχίζονται ακόμα και τώρα και για αυτό πήραμε την απόφαση να γράψουμε σχετικά.
sick-toddler-boy-512x340

Ενα πρόσφατο παράδειγμα ψηφιακού αναλφαβητισμού. Ζουν ανάμεσά μας.
%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%84%ce%af%cf%84%ce%bb%ce%bf

images
Το κουλούρι με το άρθρο του κάνει πλάκα σε όσους πιστεύουν πως με ένα like και μία κοινοποίηση, το facebook θα χαρίσει λεφτά και θα σωθούν παιδάκια. Όλα τα άρθρα από τη σατιρική σελίδα «Το κουλούρι» είναι προϊόν φαντασίας και δεν περιέχουν ίχνος αλήθειας.
Στους όρους χρήσης εξηγούν τον σατιρικό χαρακτήρα της σελίδας.
To facebook δεν χαρίζει χρήματα για likes και κοινοποιήσεις σε καμία περίπτωση. Αν δείτε να ισχυρίζονται το αντίθετο, απλά να γνωρίζετε πως λένε ψέματα.
funny-pictures-facebook-likes-help-fight-hunger
Αυτό βέβαια λίγη σημασία έχει για τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έχουν και έτοιμη την αφοπλιστικά ανόητη απάντηση…  «Μία στο εκατομμύριο να είναι αλήθεια»…
OXI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. 

Γιώργος Ζαβοδημητράκης

Γιώργος Ζαβοδημητράκης

Αρθρογράφος - Ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html