Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Απο τις φυλακές στις αγορές ο Victor Ρέστη ! που βρήκε 280 εκατ. και αγοράζει τάνκερ ;


Παραγγελία για έως 5 μεγάλα δεξαμενόπλοια suezmax τοποθέτησε
 στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy η ναυτιλιακή 
Enterprises Shipping and trading συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σε 2 δεσμευτικές παραδόσεις και option για τη ναυπήγηση ακόμη
τάνκερ στο ίδιο τίμημα που ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν στα 57
εκατ. δολάρια το κάθε πλοίο. Εφόσον εξασκηθούν οι option η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 280 εκατ. δολάρια. Ο όμιλος Ρέστη ελέγχει ήδη στόλο 17 ποντοπόρων τάνκερ, μεταξύ των οποίων και 8 panamax. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ταυτόχρονα με το απαλλακτικό βούλευμα για τον εφοπλιστή σε σχέση με την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB, για την οποία και προφυλακίστηκε επί 4,5 μήνες. 

Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής εκτός από τα 17+5 δεξαμενόπλοια που προαναφέρθηκαν ελέγχει 21 ακόμη ποντοπόρα φορτηγά μεταφοράς ξηρού φορτίου ενώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο πώλησε παλαιότερα πλοία του σε μία ακόμη ένδειξη ότι δρομολογεί τον εκσυγχρονισμό του στόλου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Enterprises Shipping and trading  είναι αποκλειστικών συμφερόντων Β. Ρέστη ενώ η οικογένειά του ελέγχει μία ακόμη ναυτιλιακή στην οποία ο ίδιος δε συμμετέχει, δηλαδή την εισηγμένη στο Nasdaq Seanergy Maritime Holdings. Ο Βίκτωρ Ρέστης ελέγχει επίσης την εταιρεία Golden Energy offshore με 10 εξειδικευμένα πλοία για υπεράκτιες υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής στις αρχές του μήνα αθωώθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με την υπόθεση της χορήγησης δύο δανείων ύψους 15,8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα FBB το 2012.

Χώρα χωράφι βαράτε με κι'ας κλαίω 
Που μπορεί να βρήκε τόσο χρήμα ο ΙσπανοΙσραηλινός
"εφοπ-ληστής" μήπως απο τις επενδυτικές απατεωνιές του, της Πρώτων bank 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html