Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Οι επιστήμονες θα απελευθερώσουν εκατομμύρια κουνούπια για να συνουσιαστούν και να σκοτώσουν τα ξαδέλφια τους


AEDES AEGYPTI MOSQUITO

Επιστήμονες από τη Βραζιλία σχεδιάζουν να απελευθερώσουν εκατομμύρια κουνούπια για να συνουσιαστούν  σκοτώνοντας τα μακρινά τους ξαδέρφια, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Oxitec τα γενετικά τροποποιημένα έντομα κυνηγούν τα κουνούπια Aedes aegypti τα οποία θεωρούνται ως το πιο επικίνδυνο είδος καθώς μεταφέρουν τον ιό Ζίκα, τον δάγκειο και τον κίτρινο πυρετό.
Ειδικότερα, τα μεταλλαγμένα έντομα θα ζευγαρώσουν με τα επικίνδυνα θηλυκά τα οποία στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον θάνατο.
Τα θηλυκά κουνούπια χρειάζεται να ζευγαρώσουν μόνο μια φορά στη ζωή τους και θα παράξουν περιορισμένες παρτίδες αυγών.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να εξαλείψουμε τα κουνούπια που μεταδίδουν τον ιό», δήλωσε η βιολόγος της Oxitec Κάρλα Τεπεντίνο και τόνισε ότι «με την εξάλειψη του φορέα, θα εξαλείψουμε την ασθένεια».
Ένα εργοστάσιο στην Piracicaba, βορειοδυτικά του Σάο Πάολο, υποστηρίζει ότι μπορεί να παράξει μέχρι και 60 εκατομμύρια κουνούπια μέσα σε μια εβδομάδα.
Ο πρόεδρος της Oxitec Χάντιν Πάρρι είπε ότι πρόκειται για το «πρώτο και μεγαλύτερο εργοστάσιο» παραγωγής γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών.
«Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως ένα κομβικό σημείο για τη Βραζιλία», είπε ο Πάρρι.
Η εταιρεία λέει ότι ο πληθυσμός των άγριων εντόμων Aedes aegypti μειώθηκε κατά 90% μετά από πέντε δοκιμές που διεξήχθησαν από το 2011 ως το 2014 στον Παναμά και τα Νησιά Κέιμαν.
Το εργοστάσιο περιμένει άδεια από τις υγειονομικές αρχές, αλλά λέει ότι περιμένει να απελευθερώσει τα κουνούπια κατά τη διάρκεια του 2017.
Υπήρχαν σχεδόν 1,4 εκατομμύρια κρούσματα δάγκειου πυρετού και 174.000 του Ζήκα στη Βραζιλία από τον Ιούλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Ο ιός Ζίκα μπορεί να προκαλέσει μικροκεφαλία και νοητική αναπηρία σε αγέννητα μωρά και μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας.
Independent    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html