Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ ! ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΩΝΑ ΡΟΔΟΥ ! ΞΗΛΏΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ξηρασια

ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΎΟΥΝ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ?


Οπως ενημερωθήκαμε απο σύνδεσμο στην κοινότητα, απαγορεύθηκε η χρήση του νερού για πότισμα η για πλύσιμο οχημάτων και αυλών, συγχρόνως οι βρύσες
είναι διαθέσιμες ορισμένες ώρες την ημέρα, οριακά τα αποθέματα νερού στο χωριό.

Το πρόβλημα απο την πρωτοφανή ανομβρία άρχισε να φαίνεται έντονα,  η έλλειψη υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα εξαπλώνεται σαν κοινή συμφορά.
Καθε μέρα που περνάει τα  προβλήματα με τις καμένες γεωτρήσεις σε χωριά του νησιού αυξάνονται οριζόντια, φτάνει κανείς να αναλογιστεί ότι την εβδομάδα   που πέρασε συν την βδομάδα που διανύουμε, κάηκαν στο Γεννάδι μια, δύο φορές  στο χωριό  Σάλακος, στη Σορωνή τρεις, της Μεσαναγρού σήμερα, η οποία και θα υδροδοτηθεί με το πρώτο φώς του Ηλίου αύριο, με τα βυτία της Εταιπρόφυκα.
Αυτό οφείλεται στα κενά αέρος που συναντούν οι αντλίες  όταν δεν τραβούν νερό, και υπερθερμαίνονται, με αποτέλεσμα να καίγονται.
Μετα έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα απο την ΔΕΥΑΡ που δεν έχει διαθέσιμες αντλίες διαθέσιμες στις αποθήκες της ,και παραγγέλνει απο Αθήνα μια μια.
Εν τω μεταξύ, στο Κιοτάρι και Λαχανιά  οι αντλίες τραβούν θαλασσινό νερό η υφάλμυρο, στην Κατταβιά επίσης, με την διαφορά ότι στην Κατταβιά εντοπίστηκαν μεγάλα ποσοστά "αρσενικού" λόγο οτι οι γεωργοί κατέστρεψαν τον υδροφόρο ορίζοντα με τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούν, και έτσι το νερό δεν είναι πόσιμο πλέον.[καλά μυαλά Κατταβενά]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html