Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Το CNN ΔΕΝ έπαιζε πορνό για μισή ώρα

15218209_1066636076738095_1375218892_n
Η είδηση ήρθε από το εξωτερικό και σαν λαίλαπα, σάρωσε και τα ελληνικά ΜΜΕ. »Το
CNN έδειχνε επί μισή ώρα σκληρό πορνό! Σάλος στις ΗΠΑ!!»
  • ΨΕΥΔΕΣ
Το είδαμε στο enikos.grethnos.grimerisia.grmakeleio.griefimerida,grnewsit.grtribune.gr και πολλά άλλα.
Η ιστορία ξεκίνησε από μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ του εξωτερικού, όπως ο Independent και η Daily Mail, που μόλις κατάλαβαν τη γκάφα, φρόντισαν είτε να κατεβάσουν, είτε να τροποποιήσουν τα αρχικά άρθρα.

Στη πραγματικότητα όμως, το περιστατικό δε συνέβη ποτέ. Ο πάροχος RCN που μεταδίδει καλωδιακά το CNN στη περιοχή της Βοστόνης, όπου υποτίθεται πως έλαβε χώρα το περιστατικό, το διέψευσε κατηγορηματικά, μέσω απαντήσεων σε χρήστες του Twitter, που δικαιολογημένα απόρησαν.
 Η σχετική διάψευση αναρτήθηκε και στο facebook.
 Το όλο ζήτημα, προέκυψε από ένα και μοναδικό tweet από το χρήστη @solikearose που έγινε viral μέσω του hashtag #BourdainPorn και προκάλεσε σύγχυση. Ο εν λόγω λογαριασμός, »κλειδώθηκε» λίγες ώρες αργότερα από τον ίδιο το χρήστη του, επειδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βομβαρδίστηκε από hate mails. Ακολουθεί το αρχικό tweet και ο λογαριασμός solikearose, όπως φαίνεται τώρα.

Η όλη ιστορία είναι κλασικό παράδειγμα πως μια »είδηση» που μπορεί να κυκλοφορήσει μέσω κοινωνικών δικτύων, μπορεί να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα και να »παγιδεύσει» ακόμη και κολοσσούς ενημέρωσης όπως ο Independent, η NY Post κτλ. Και επειδή τα εγχώρια ΜΜΕ, δε διεκδικούν βραβείο πρωτοτυπίας και αξιοπιστίας, ήταν λογικό και επόμενο να την πατήσουν επίσης.
Με βάση τα ανωτέρω, η είδηση πως το CNN μετέδωσε σκληρό πορνό για μισή ώρα, καταρρίπτεται.
Για περαιτέρω ανάγνωση μπορείτε να δείτε και τα παρακάτω λινκ:
via TNI

Θάνος ΕπαχτίτηςΘάνος Επαχτίτηςhttp://ellinikahoaxes.gr/2016/11/26/cnn-porn/Αρθρογράφος - Ερευνητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html