Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! !Συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί που σακατεψαν και λήστεψαν τον 50χρονο εστιάτορα!




Ακόμη μια επιτυχία στο ενεργητικό της κατέγραψε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά την ταχύτατη εξιχνίαση της ληστείας σε βάρος 50χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας
στην συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Γρίβα.

Δράστες είναι συγκεκριμένα δύο Αλβανοί, ένας 25χρονος γιός υπαλλήλου του θύματος και ο 18χρονος εξάδελφος του.

Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκαν 32.700 ευρώ και στην κατοχή του δεύτερου 5.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες ομολόγησαν ενώ ο 25χρονος υποστήριξε ότι έδωσε 18.000 ευρώ από τα κλοπιμαία για την εξόφληση χρέους του λόγο εμπλοκής του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Υφίσταται μια διαφορά μεταξύ του ύψους των χρημάτων που υποστήριξε ότι του αφαίρεσαν το θύμα και εκείνου που ομολόγησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί ερευνούν και την συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης.

Η «δημοκρατική» δημοσιεύσε σήμερα το ακόλουθο ρεπορτάζ:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για την εξιχνίαση μιας περίεργης σε εκτέλεση ληστείας σε βάρος 50χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας στην συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Γρίβα.
Ο 50χρονος, που διατηρεί επιχείρηση εστίασης στην περιοχή, που λειτουργεί και ως καφετέρια τους χειμερινούς μήνες, περί ώραν 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ είχε τελειώσει την εργασία του και επέστρεφε στην οικία του, δέχτηκε επίθεση από δύο άγνωστα άτομα, που φορούσαν κουκούλες, τα οποία τον χτύπησαν στο κεφάλι με δύο καδρόνια που  αφαίρεσαν από ξύλινο παγκάκι και του αφαίρεσαν το μπουφάν που φορούσε, σε τσέπη του οποίου είχε χρηματικό ποσό ύψους 65.000 ευρώ περίπου.
Ο 50χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έχει προκύψει ότι ο κύκλος των ατόμων, που γνώριζαν ότι το θύμα μετέφερε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό την επίμαχη ώρα και μέρα, είναι εξαιρετικά περιορισμένος.
Ηδη έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων, κυρίως αλλοδαπών, που είχαν σχέσεις με το θύμα, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Πιθανολογείται πάντως σφόδρα ότι οι δράστες είναι αλλοδαποί.
– Στο μεταξύ προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, δύο αθίγγανοι, ένας 41χρονος κι ένας 18χρονος, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.
Οι δύο κατηγορούμενοι την 13η Δεκεμβρίου 2014 αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο τύπου Mitsubishi, ιδιοκτησίας μια ανώνυμης εταιρείας, από την οδό Παπάγου, όπου ήταν σταθμευμένο.
Τρεις μέρες μετά, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από επιχείρηση στις Καλυθιές αλουμίνια και σίδερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομία σήμερα 20/12/2016 και ώρα 10:00

Συνελήφθησαν άμεσα δυο Αλβανοί, ηλικίας 25 και 18 ετών για ληστεία στη Ρόδο

 Οι δράστες επιτέθηκαν με αυτοσχέδια ρόπαλα σε 50χρονο και του αφαίρεσαν με τη βία μεγάλο χρηματικό ποσό

 Κατασχέθηκαν 37.700€, τα ρόπαλα, γάντια και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (19.12.2016) στη Ρόδο από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δυο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 18 ετών, κατηγορούμενοι από κοινού για διάπραξη ένοπλής ληστείας. Επιπλέον, ο 25χρονος κατηγορείται για παράνομη είσοδο – διαμονή στη χώρα μας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, λεπτομερούς συλλογής πειστήριων και συνδυαστικής αξιοποίησης στοιχείων, την 18.12.2016 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, οι κατηγορούμενοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με αυτοσχέδια ρόπαλα 50χρονο ημεδαπό και στη συνέχεια του αφαίρεσαν μπουφάν, στο οποίο μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια επισταμένων αστυνομικών αναζητήσεων, οι δράστες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, όπου εξεταζόμενοι ομολόγησαν με λεπτομέρεια τις πράξεις τους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά περίπτωση στην κατοικία του:

25χρονου

Το χρηματικό ποσό των 32.700 ευρώ, ως προερχόμενο από τη ληστεία
Μικροποσότητα κοκαΐνης
Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης


18χρονου

Το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη ληστεία
Ζευγάρι γάντια που χρησιμοποίησε κατά τη ληστεία


Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.





 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html