Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Κατηγορείται για υπεξαίρεση 80.000 ευρώ αρχιμανδρίτης που υπηρετεί στη Μητρόπολη Μεσσηνίας




Για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου ποσού που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, κατηγορείται αρχιμανδρίτης που υπηρετεί τώρα στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Στον αρχιμανδρίτη έχει ήδη ασκηθεί δίωξη από την Εισαγγελία Τριφυλίας, καθώς τότε υπηρετούσε εκεί και μετά την απολογία του παρέμεινε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο
της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Με την περίπτωση του συγκεκριμένου αρχιμανδρίτη, αλλά και με άλλες 3 περιπτώσεις με οικονομικές ατασθαλίες σε Μητροπόλεις της Ελλάδας, ασχολείται στο τελευταίο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα, θρησκευτικού περιεχομένου, «Ορθόδοξη Αλήθεια», που εκδίδεται στην Αθήνα.

Διασταύρωση στοιχείων
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο συγκεκριμένος κληρικός για παραπάνω από μια δεκαετία, συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της μητέρας του που έχει πεθάνει. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και από τη διασταύρωση των στοιχείων που έγιναν από τις κρατικές υπηρεσίες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, διαπιστώθηκε ότι παρά το γεγονός ότι η ασφαλισμένη είχε αποβιώσει εδώ και χρόνια, η σύνταξή της καταβαλλόταν και εισπράττονταν κανονικά.
Γρήγορα το κουβάρι που ξετυλίχθηκε δεν άργησε να φτάσει στα πόδια του γιου αρχιμανδρίτη και την πόρτα του να χτυπήσουν αστυνομικοί, οι οποίοι τον οδήγησαν στο κατώφλι του Εισαγγελέα, στην Κυπαρισσία.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών και την επιβολή του περιοριστικού όρου, ο αρχιμανδρίτης μετατέθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, όπου και υπηρετεί μέχρι και σήμερα, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής του.


4 Μητροπόλεις
Το θέμα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, ανακίνησε τις προηγούμενες ημέρες η εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», όπου σε ρεπορτάζ της αναφέρεται ότι υπάρχει «φουρτούνα» σε 4 Μητροπόλεις λόγω οικονομικών ατασθαλιών. Αναφέρεται συγκεκριμένα σε Μητροπόλεις στην Πελοπόννησο, στην Στερεά Ελλάδα, στην Αττική και τη Μακεδονία.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι αν οι κατηγορούμενοι κληρικοί καταδικασθούν, απειλούν να εκθέσουν τους 4 Μητροπολίτες που τους έχουν τοποθετήσει στις θέσεις που υπηρετούν.
Για την περίπτωση της Πελοποννήσου, το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» αναφέρει επακριβώς:
«Ο αρχιμανδρίτης Ν.Ο. δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Τον έχει τοποθετήσει Μητροπολίτης της Πελοποννήσου – σε περιοχή που βγάζει καλό λάδι – ως υπεύθυνο προμηθειών, αν και διώκεται για υπεξαίρεση 90.000 σε βάρος του Δημοσίου. Φέρεται ότι εισέπραττε παρανόμως για πολλά χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του. Οι κατηγορίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν σταματούν εδώ. Πολλά χρόνια πριν, ως λαϊκός, ο εν λόγω κληρικός, είχε κατηγορηθεί για οικονομικές ατασθαλίες και σε ενορία του Περιστερίου. Εκεί εργαζόταν ως υδραυλικός. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά επιμένουν, ότι πριν πάει στη σημερινή του Μητρόπολη, είχε ανάμειξη και σε υποθέσεις που θορύβησαν την τοπική κοινωνία γειτονικής Μητρόπολης, όπου αρχικά υπηρετούσε… Αν και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (χωρίς να έχει προφυλακισθεί) ο Ν.Ο. διαμένει… φυλακισμένος στο επισκοπικό μέγαρο έως και σήμερα! Είναι απορίας άξιο γιατί ο Μητροπολίτης, έστω για τον φόβο των Ιουδαίων, δεν προφυλάσσει τον εαυτό του και επιμένει να κρατάει τον κατηγορούμενο κληρικό σε αυτό το ευαίσθητο πόστο».
Η συνέχεια της υπόθεσης, αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη για το tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html