Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ξενοδοχειακή επιχείρηση απεβλήθη από δημόσιο ακίνητο-στα Κολύμπια




Σε εκτέλεση του τελεσίδικου πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από αγρό έκτασης 2.025 τ.μ. που κατέλαβε αυθαίρετα η ξενοδοχειακή εταιρεία “Aqua Sol” στ’ Αφάντου, προχώρησε δικαστικός επιμελητής μετά από εντολή του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο δικαστικός επιμελητής κ. Μ. Μελλίνης συγκεκριμένα οριοθέτησε με σιδηροπασάλους και σχοινί το καταληφθέν δημόσιο κτήμα, ενώ απέβαλε την εταιρεία και από 5 διαμερίσματα, εμβαδού 240 τ.μ. περίπου, υπερκείμενα της καταλειφθείσης εκτάσεως τα οποία και σφραγίστηκαν με κόντρα πλακέ, αφού πρώτα οι εκπρόσωποι της ξενοδοχειακής εταιρείας αφαίρεσαν τον εξοπλισμό τους.
Στο ακίνητο του δηµοσίου έχουν καταληφθεί και καταπατηθεί από την τουριστική εταιρεία διάφορες εκτάσεις.
Σε ορισµένες, φέρεται να έχει φυτευθεί γκαζόν και σε ένα να έχει ανεγερθεί κτίσµα (πτέρυγα δωµατίων) ξενοδοχείου, 240 τµ. πλέον ή έλαττον.
Η ξενοδοχειακή επιχείρηση, εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά, κατέλαβε τμήματα στην περιοχή, χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, περισσότερο μάλιστα, που η από των τρίτων ασκούμενη νομή σε δημόσιο κτήμα είναι νομικά απροστάτευτη απέναντι στο Δημόσιο και τώρα Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., εφόσον αυτή δεν πηγάζει από κανένα δικαίωμα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα.
Η αξία των ακινήτων που έχουν καταληφθεί υπερβαίνουν σύμφωνα με την αγωγή το ποσό των 250.000 ευρώ.
Με απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο Δωδεκανήσου αναγνωρίζεται  ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει στην κυριότητά του τμήμα μείζονος ακινήτου στην ΑΒΚ 1665 κτηματομερίδα των Κολυμπίων, συνολικού εμβαδού 2.025,43 τ.μ..
Με την ως άνω απόφαση το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην έκδοση επιταγής προς εκτέλεση προκειμένου να επιστραφεί και τυπικά στην ιδιοκτησία του η έκταση του δημοσίου, που έχει καταληφθεί από το ξενοδοχείο.
Η εταιρεία είχε,,,Περισσότερα στην ΠΗΓΗ



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html