Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Οι διασώστες της Αλ Κάιντα έσωσαν το ίδιο παιδί τρεις φορές σε τρεις μήνες – Καταρρίπτεται


Έφτασε και στην Ελλάδα το δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως τα Λευκά Κράνη, έσωσαν 3 φορές το ίδιο κοριτσάκι.,,,

  • ΨΕΥΔΕΣ
Το είδαμε στο tribune.grtsantiri.grfreepen.grindobserver.blogspot.gr
Το δημοσίευμα αναφέρει:

Οι διασώστες της Αλ Κάιντα έσωσαν το
 ίδιο παιδί τρεις φορές σε τρεις μήνες

Τα «Λευκά Κράνη» είναι οι διασώστες – πολιτική προστασία που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Τα «Λευκά Κράνη» δημιουργήθηκαν από «εθελοντές» το 2013 χρηματοδοτούμενα από δυτικές δυνάμεις. Βάλαμε τους εθελοντές εντός εισαγωγικών δύο τα μέλη τους είναι έμμισθα.
Αυτή η οργάνωση, που τόσο διαφημίστηκε από τα δυτικά Μέσα Ενημέρωσης ως «ήρωες» που σώζουν παιδιά και αμάχους από τα ερείπια των απάνθρωπων βομβαρδισμών, έχει αποδειχτεί ότι αποτελούν βραχίονα της Αλ Κάιντα. Είναι διασώστες τζιχαντιστές. Βεβαίως αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα, ακόμα και οι τζιχαντιστές μπορούν να έχουν διασώστες.
Το θέμα είναι ότι τα «Λευκά Κράνη» έχουν κατηγορηθεί ως εργαλείο προπαγάνδας που έχει πλημμυρίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες παιδιών και αμάχων που σώζονται. Κυρίως παιδιών, γιατί οι εικόνες των παιδιών πάντα συγκινούν.
Πολλές όμως από τις διασώσεις τους έχουν αποδειχτεί σκηνοθετημένες. Όπως η περίπτωση που δημοσιεύουμε.
Το μικρό κορίτσι που βλέπετε στις εικόνες διασώθηκε συνολικά 3 φορές μέσα σε τρεις μήνες από τα «Λευκά Κράνη».
Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ή το συγκεκριμένο παιδί αποτελεί «στόχο» των βομβαρδιστικών, τα οποία έχουν βαλθεί να το εξοντώσουν αλλά πάντα στο τέλος… σώνεται, ή πρόκειται απλά για ένα ακόμα παιδί-ηθοποιό που χρησιμοποιούν τα «Λευκά Κράνη» για την προπαγάνδα τους.
Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα κατάφεραν να πείσουν τη Δύση, μέσα από τέτοιες εικόνες, ότι είναι θύματα ενός πολέμου -που οι ίδιοι ξεκίνησαν- και ότι είναι και «μετριοπαθείς».
Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως κανένα ψέμα δεν αντέχει για πολύ καιρό.
Πραγματικά η οργάνωση Λευκά Κράνη που χρηματοδοτείται από τις δυτικές κυβερνήσεις έχει κατηγορηθεί πολλές φορές πως παίρνει το μέρος των ανταρτών και των τζιχατιστών του ισλαμικού κράτους. Αλλά το παραπάνω δημοσίευμα είναι απόδειξη πως στήνει τις διασώσεις των παιδιών; Είναι το ίδιο κορίτσι σε αυτές τις τρεις περιπτώσεις;
Ο παραπάνω ισχυρισμός στηρίζεται στις 6 φωτογραφίες που βλέπετε και στην μικρή ομοιότητα που υπάρχει στο κοριτσάκι. Γράφουμε μικρή ομοιότητα γιατί οποιοδήποτε κοριτσάκι με σχεδόν ίδια μαλλιά, γεμάτο σκόνη που δεν επιτρέπει να φανούν καθαρά τα χαρακτηριστικά του, και με ίδιο χρώμα μπλούζα, θα μπορούσε να μοιάζει με κάποιο άλλο σε μια φωτογραφία ή σε ένα βίντεο. Έτσι έχουμε 3 διαφορετικές περιπτώσεις που φαίνεται να υπάρχει κάποια ομοιότητα στις φωτογραφίες, γιατί τα κορίτσια φοράνε ίδιο χρώμα μπλούζα, είναι σκονισμένα και αναμαλλιασμένα.
Αν εξετάσουμε τις τρεις διαφορετικές περιπτώσεις θα δούμε ότι ο ισχυρισμός πως το κοριτσάκι είναι το ίδιο δεν επαληθεύεται. Στην πρώτη περίπτωση το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τρεις διαφορετικούς άνδρες, και στις άλλες δύο περιπτώσεις δεν έχουμε να κάνουμε με φωτογραφίες αλλά με βίντεο, όπως θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.
1η περίπτωση, φωτογραφίες Νο1, 2, 3, και 4
Πρώτα ας δούμε τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερη ανάλυση.
Εδω η παραπάνω φωτογραφία σε πολύ μεγάλη ανάλυση που θα χρειαστεί παρακάτω για την σύγκριση με το κορίτσι που κλαίει στο νοσοκομείο.
Οι εικόνες Νο1, 2, 3, και 4 λήφθηκαν στις 27 Αυγούστου όπου δύο βόμβες βαρέλια χτύπησαν μια γειτονιά στο ανατολικό Χαλέπι. Η πρώτη βόμβα βαρέλι χτύπησε μια κηδεία 11 παιδιών και 4 γυναικών από προηγούμενη επίθεση (πριν δύο μέρες) και η δεύτερη όσους πήγαν να βοηθήσουν τους τραυματίες από την πρώτη βόμβα βαρέλι. Οι βόμβες βαρέλια ρίχνονται χωρίς καμιά στόχευση από ελικόπτερα που πετάνε σε πολύ μεγάλο ύψος, για να αποφύγουν τα αντιαεροπορικά πυρά, και υπολογίζεται πως 99% των θυμάτων από τις βόμβες βαρέλια είναι άμαχοι.
Περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο.
Κάποιοι σχολίασαν πως η διάσωση του κοριτσιού είναι στημένη γιατί φαίνεται στις φωτογραφίες να το έχουν κουβαλήσει τρεις άνδρες. Αυτό όμως δεν είναι περίεργο και συμβαίνει πολύ συχνά. Ο πρώτος άνδρας βγαίνει από τα χαλάσματα με δύο παιδιά στην αγκαλιά και ο δεύτερος άνδρας παίρνει το κορίτσι από τα χέρια του, το μεταφέρει πιο μακριά και το παραδίδει σε ένα νοσοκόμο που το βάζει να καθίσει σε ένα ασθενοφόρο.
Αρκετές από τις φωτογραφίες λήφθηκαν από Abdalrhman Ismail, ένα φωτογράφο του Reuters που έχει επιβεβαιώσει πως τα γεγονότα που κατέγραψε ήταν πραγματικά.
Υπάρχουν και δύο βίντεο.
2η περίπτωση, φωτογραφία Νο5
Στη δεύτερη περίπτωση το κορίτσι είναι πέντε χρονών και το όνομά της είναι Rawan Alowsh. Ξεθάφτηκε από τα ερείπια του σπιτιού της, μετά από αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη γειτονιά του κοριτσιού, Bab al Nairab στο Χαλέπι, στις 24 Σεπ 2016. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, γονείς, τρεις αδελφές και ένας  αδελφός σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό.
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο του sky news (από το οποίο έχουν πάρει την εικόνα Νο 5) τα χαρακτηριστικά του κοριτσιού δεν φαίνονται και το μοναδικό κοινό που έχουν με τις υπόλοιπες φωτογραφίες είναι το χρώμα και το μέγεθος των μαλλιών. Το μόνο σίγουρο είναι, πως το πεντάχρονο κορίτσι ξεθάφτηκε από τα χαλάσματα και η διάσωση δεν είναι στημένη. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει και το βίντεο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Λευκά Κράνη.
Αν δούμε μια φωτογραφία του από το νοσοκομείο που αναρρώνει, φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ομοιότητα.
3η περίπτωση, φωτογραφία Νο6
Όπως και στη δεύτερη περίπτωση, την εικόνα την έχουν πάρει από βίντεο. Το κοριτσάκι είναι οκτώ ετών και ονομάζετε Aya. Μια αεροπορική επιδρομή χτύπησε το σπίτι τους στην Talbiseh, μια πόλη, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Χομς και 160 χιλιόμετρα νότια από το Χαλέπι της πρώτης και δεύτερης περίπτωσης. Η Aya, οι γονείς, και τα τρία αδέλφια της, τραυματίστηκαν. Το βίντεο τραβήχτηκε στο νοσοκομείο και δόθηκε στη δημοσιότητα από μια ομάδα ακτιβιστών που είναι υπέρ των ανταρτών, Talbiseh Media Center. Η οργάνωση Λευκά Κράνη δεν φαίνεται να έχει κάποια ανάμιξη με το συγκεκριμένο βίντεο.
«Πώς σε λένε;» Ρωτά κάποιος άνδρας.
«Aya» απαντά, κλαίγοντας.
«Πού ήσουν όταν συνέβη αυτό;»
«Στο σπίτι, αλλά η οροφή έπεσε πάνω μας», απαντά, κοιτάζοντας τριγύρω για τον πατέρα της.
«Ω μπαμπά … Μπαμπά, έλα,» φωνάζει.
Το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούν να καθαρίσουν τις πληγές και το κορίτσι συνεχίζει να κλαίει με αναφιλητά.
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μεγάλη ομοιότητα με το κορίτσι της 1ης περίπτωσης, Νο 1, 2, 3, 4 και σίγουρα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως είναι το ίδιο παιδί. Δύο αναμαλλιασμένα κοριτσάκια, ίδιας ηλικίας με παρόμοια χαρακτηριστικά και μαλλιά, με ίδιο χρώμα μπλούζα, γεμάτα σκόνη είναι λογικό να έχουν πολλές ομοιότητες.
Αλλά  μπορούμε να αποδείξουμε πως δεν είναι το ίδιο παιδί γιατί υπάρχει διαφορά στην οδοντοστοιχία του. Το κορίτσι της πρώτης περίπτωσης στο Χαλέπι έχει ένα χαρακτηριστικό κενό στους κάτω κοπτήρες. Η Aya από τη Talbiseh, που κλαίει στο νοσοκομείο δεν το έχει.
Υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες της Aya, όπου μπορούμε να δούμε καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και να το συγκρίνουμε με τη δεύτερη περίπτωση.
Η Aya μια μέρα πριν το βομβαρδισμό, στο σχολείο.
Η Aya μια μέρα μετά την περιπέτειά της, με τα χαρακτηριστικά σημάδια στο πρόσωπο από τα τραύματα που βλέπουμε στο βίντεο.
Υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά θύματα των βομβαρδισμών και τα Λευκά Κράνη δεν έχουν κανένα λόγο να στήσουν ψεύτικες διασώσεις από τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες πραγματικές.
Συμφωνούμε απόλυτα με την τελευταία πρόταση του δημοσιεύματος.
«Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όμως κανένα ψέμα δεν αντέχει για πολύ καιρό.»
Συμπέρασμα: Το παραπάνω δημοσίευμα που ισχυρίζεται πως τα Λευκά Κράνη, έσωσαν 3 φορές το ίδιο κοριτσάκι είναι μια ανοησία και καταρρίπτεται.
ΥΓ. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και η έρευνα που έκανε το channel4.

Θοδωρής Δανιηλίδης

Θοδωρής Δανιηλίδης

Ιδρυτής - Συντονιστής της ιστοσελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html