Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Το μπλογκ Μυσταγωγία Αναζητεί εθελοντές συνεργάτες για μετάφραση βιβλίου απο Ελληνικά στα Αγγλικά.




  1. Αναζητούνται εθελοντές συνεργάτες, για μετάφραση στα Αγγλικά του νέου μου πονήματος το οποίο αφορά το μυθιστόρημα μου: « ο Γλαύκος και Νηρηίδα» (τα προηγούμενα τρία βιβλία ήταν μελέτες).

  2. Προς το παρόν αναζητώ εθελοντές συνεργάτες για την μετάφραση του βιβλίου στα Αγγλικά αρχικά, χωρίς να απορρίπτονται άλλες γλώσσες. Ήδη μεταφράζεται στα Ιταλικά. Λόγω του ότι μάλλον θα πρόκειται περί αυτοεκδόσεως, και δεν προβλέπεται να υπάρχουν έσοδα τα οποία θα υπερκαλύπτουν τα έξοδα εκδόσεως, δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να προσφέρω χρηματική ανταμοιβή. 

  3. Μπορώ όμως ανταποδοτικά να παρέχω τρία αντίτυπα από κάθε ένα από τα τρία ήδη εκδοθέντα βιβλία μου, και τρία από τον Γλαύκο και την Νηρηίδα (όταν εκδοθεί), σύνολο 12 βιβλία.

  4. Κατά προτίμηση η φίλη/ος που θα το αναλάβει θα πρέπει να έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας, και να τον ενδιαφέρει η αρχαία Ελληνική μυθολογία. Χρονικός περιορισμός δεν υπάρχει. Υπάρχει ήδη μία μετάφραση στα Αγγλικά που δεν με καλύπτει, θα μπορέσει όμως ενδεχομένως αυτή να αποτελέσει βοήθημα στο τελικό αποτέλεσμα. Όποιοι ενδιαφέρονται παρακαλώ να μου στείλουν προσωπικό μήνυμα.

  5. Παραθέτω ένα πολύ μικρό απόσπασμα από τον Γλαύκο και την Νηρηίδα * , το οποίο ευελπιστώ να εκδοθεί εντός του 2017)


  6. "Που γεννήθηκε λοιπόν ο μύθος και γιατί, άραγε, και πως; Η πρώτη γυναίκα το έμαθε, αρχή-αρχή του χρόνου. Ποιος το είπε στην γυναίκα; Το παιδί που είχε στην κοιλιά της. Ποιος το είπε στο παιδί; Η σιωπή του Θεού. Ποιος το είπε στην σιωπή;.."

  7. .....(...)...Η καρδιά του Γλαύκου χτύπαγε σαν τρελή. Η Πρωτομέδεια, κατάλαβε τον φόβο του.

  8. - «Μην φοβάσαι Γλαύκε, ήταν απερίσκεπτο που ήρθες μόνος σου εδώ, αλλά αν δεν ερχόσουν δεν θα επουλώνονταν οι πληγές μου τόσο γρήγoρα, στην πραγματικότητα με έσωσες. Είμαι μία από τις Νηρηίδες, κόρη του Νηρέα, και είχα μεταμορφωθεί σε δελφίνι, ώστε να περιποιούμαι και να βοηθάω τις αδελφές μου στον πόλεμο με τις Γοργόνες και τις Σειρήνες. Δεν το γνωρίζεις, αλλά εδώ και καιρό υπάρχει ένας μεγάλος πόλεμος στη θάλασσα ανάμεσα σε εμάς τις Νηρηίδες, με τις Γοργόνες και τις Σειρήνες.

  9. Ο πόλεμος αυτός για την κυριαρχία στη θάλασσα, ξεκίνησε μαζί με τον μεγάλο πόλεμο που γίνεται δυστυχώς αυτήν τη στιγμή στην χώρα σου. Βλέπεις Γλαύκε, οι πράξεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων επηρεάζουν τη μητέρα φύση τη Γαία, και όλες εκείνες τις θεϊκές δυνάμεις που υπάρχουν σε αυτήν και τη φροντίζουν.

  10. Ο Εγωισμός, η κακία και το μίσος που γίνονται πράξεις, ενέργειες δηλαδή που γεννούν πόνο και δυστυχία στις ανθρώπινες κοινωνίες, προκαλούν ανισορροπία και δυσαρμονία και στις φυσικές δυνάμεις, οι οποίες αναζητούν ένα νέο σημείο ισορροπίας και αρμονίας.

  11. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχει τις περισσότερες φορές μεγάλη έξαρση σε φυσικές καταστροφές στη γη που προκαλούνται εξαιτίας αυτής της δυσαρμονίας. Κάποιες άλλες φορές βέβαια, αυτό δεν οφείλεται στις ανθρώπινες ενέργειες, αλλά στο μυστικό κάλεσμα του Θεϊκού σχεδίου της εξέλιξης.

  12. Υπήρχε και θα υπάρχει πάντοτε η μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό. Το Κακό ‘τρέφεται’ από τον θυμό, τη ζήλια, τη θλίψη, την απογοήτευση, την απληστία, την αλαζονεία, την προσβολή, τα ψέματα, τη ματαιοδοξία, την υπεροψία, και το εγώ.
  13. Το Καλό ‘τρέφεται’ από τη χαρά, την ειρήνη, την αγάπη, την ελπίδα, την ηρεμία, την ταπεινοφροσύνη, την ευγένεια, την φιλανθρωπία, την συμπόνια, την γενναιοδωρία, την αλήθεια, την ευσπλαχνία.

  14. Οι κακές ανθρώπινες σκέψεις και πράξεις μπορούν να εξισορροπηθούν μόνον από την ανθρώπινη αγάπη και τον αλτρουισμό. Για αυτό, όσο υπάρχει έστω και μία σπίθα αγάπης, πάντα θα υπάρχει και η ελπίδα, καθώς το μίσος και η κακία μαθαίνεται, ενώ η αγάπη απλά βιώνεται, “κατακτάται”.

  15. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να σε μάθει να μισείς κάποιον ή κάτι χωρίς να τον έχεις ποτέ γνωρίσει προσωπικά. Για να αγαπήσεις όμως κάποιον ή κάτι πραγματικά, πρέπει να τον γνωρίσεις και τότε η καρδία σου θα ξέρει, θα νοιώσει, θα αγαπήσει.

  16. Τα σημαντικότερα πράγματα δεν τα βλέπουν τα μάτια αλλά η καρδιά Γλαύκο. Η αγάπη που εσύ πρόσφερες στο δελφίνι – το οποίο δίχως να ξέρεις ήμουν εγώ , - βοήθησε στο να επουλωθούν οι πληγές μου.

  17. Έτσι και στον κόσμο Γλαύκε, εάν πολλοί άνθρωποι μοιράζονταν σκέψεις και πράξεις αγάπης τότε ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Όσο πιο πολλοί, τόσο καλύτερα. Ένας άνθρωπος δημιουργεί μονοπάτι, πολλοί μαζί όμως δρόμο...

  18. ...............(.......).................

  19. ...Η Πρωτομέδεια τον κοίταξε προσεκτικά και συγκινημένη του είπε:
  20. - « Γλαύκε είσαι ευλογημένος από τους Θεούς. Όταν μεγαλώσεις θα γίνεις ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος. Να θυμάσαι τα λόγια που θα σου πω Γλαύκε. Είναι λόγια σοφά, που μου είπε ο πατέρας μου ο Νηρέας, και τα οποία με βοήθησαν να γίνω και εγώ, αυτό που είμαι σήμερα.

  21. Ο μακρύτερος και δυσκολότερος δρόμος που θα περπατήσεις στην ζωή σου Γλαύκε όσο μεγαλώνεις, είναι το ιερό ταξίδι από τον νου στην καρδιά.

  22. Στην πραγματικότητα δεν θα μπορέσεις να λύσεις τα σημαντικότερα προβλήματα της ζωής σου μόνο με την λογική και τον νου, καθώς για κάθε ένα πρόβλημα που λύνει ο νους, δημιουργεί δέκα νέα. Η νόηση και η λογική είναι το θεϊκό δώρο του Προμηθέα και της Αθηνάς στον άνθρωπο, αλλά δίχως μία ‘ανοιχτή’ και ‘δεκτική’ καρδιά, δεν θα μπορέσεις να κατακτήσεις την σοφία. Για αυτό τον λόγο, τόσο ο νους όσο και η καρδιά, αποτελούν τα δύο ιερότερα δώρα προς τον ισορροπημένο άνθρωπο..

  23. Αυτό είναι ένα μυστικό που ο Προμηθέας κράτησε κρυφό από τον άνθρωπο, το έδειξε όμως με τις πράξεις του, την αγάπη του προς αυτόν, την αγάπη που είναι ο δρόμος της καρδιάς.

  24. Μην ξεχνάς τον δρόμο της καρδιάς Γλαύκε . O κάθε ένας, είναι συνδημιουργός της πραγματικότητας Γλαύκε, καθώς ελκύει αυτό που είναι. Ο νους, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι προσδοκίες και οι συμπεριφορές μας, δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Όταν τα αλλάζουμε, η πραγματικότητά μας αλλάζει. Οι θετικές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα έλκουν και δημιουργούν θετικές πραγματικότητες. Μην το ξεχάσεις αυτό...!

  25. * Το μυθιστόρημα εξιστορεί την ιστορία του μικρού Γλαύκου στην Αρχαία Ελλάδα. Μία ιστορία η οποία συνθέτει διάφορους αρχαίους Ελληνικούς μύθους, οι οποίοι εντάσσονται αρμονικά στις περιπέτειες του δωδεκάχρονου Γλαύκου από την Λήμνο, το νησί του Ηφαίστου και των Καβείρων.


  26. Ο Ήρωας του βιβλίου έχοντας ως πρότυπα τους ήρωες της Αρχαίας Ελλάδος θέλει να γνωρίσει το βασίλειο του Ποσειδώνα, κάτι που επιτυγχάνει τελικά με την βοήθεια των Θεών, της όμορφης Νηρηίδας Πρωτομέδειας και του μαγικού της φίλτρου. Σκοπός του να βοηθήσει του ναυτικούς νικώντας τα θαλάσσια τέρατα, τα οποία ανακαλύπτει τελικά πως είναι άλλα από αυτά που υπέθετε.

  27. Σκοπός του σύγχρονης αυτής μυθοπλασίας, είναι να βοηθήσει τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους, να έρθουν σε επαφή με την αρχαία Ελληνική μυθολογία, όχι αποσπασματικά, αλλά μέσα από τις περιπέτειες του μικρού Γλαύκου

  28. Μία ιστορία με πολλά μηνύματα και διαχρονικούς συμβολισμούς, για τον άνθρωπο, την σχέση του με την φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον πολιτισμό μας. Μηνύματα ιδιαίτερα σημαντικά στην παρούσα κρίσιμη εποχή αναζήτησης νέων προτύπων και αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html