Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

''Ομογενειακή επίθεση'' στις ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας-Κύπρου



Hellenes-usa.org



Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ομάδα Ομογενών, με κατάρτιση και γνώση, έστειλε (ξεχωριστά στον/στην κάθε παραλήπτη) ''δυνατή'' επιστολή, στην οποία τονίζεται η τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της αδύναμης -εξαιτίας ''μνημονίων''- Ελλάδας, η εκβιαστική τακτική γιά νέο ''σχέδιο Αννάν'' στην Κύπρο και η -υποκινούμενη από την Τουρκία- αλβανική προκλητικότητα. Παραλήπτες της επιστολής, που στάλθηκε από νεοσύστατη μη κερδοσκοπική Οργάνωση της ομάδας των Ομογενών, ήταν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο επόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, ο υπουργός Εξωτερικών Tζον Κέρρυ, τα 435 μέλη, με δικαίωμα ψήφου στην Βουλή Αντιπροσώπων και τα 100 μέλη της Γερουσίας ΗΠΑ. Επίσης, οι κυβερνήτες των 50 Πολιτειών ΗΠΑ, 1.128 ημερήσιες εφημερίδες, 617 τηλεοπτικοί σταθμοί (παναμερικάνικοι και τοπικοί), 695 ραδιοσταθμοί (παναμερικάνικοι και τοπικοί) και 82 ''ιντερνετικά'' ΜΜΕ, ανά τις ΗΠΑ (ο/η κάθε παραλήπτης έλαβαν την επιστολή με email, ατομικά-ξεχωριστά).
Το ''Κ'' έχει αντίγραφο της επιστολής, που θα δημοσιοποιήσει σύντομα, όταν οι της Οργάνωσης το επιτρέψουν. Η νεοσύστατη Οργάνωση, που προετοιμαζόταν γιά το ζήτημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας ''βάση δεδομένων'' με ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και emails των παραληπτών-αποδεκτών της επιστολής, θα εντείνει την δραστηριότητα, τους επόμενους μήνες.
Εκτιμούμε ότι η ομάδα Ομογενών της νέας Οργάνωσης έπραξε, διαπιστώνοντας -ορθά- την ανυπαρξία του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας (και ειδικά των διπλωματών του στις ΗΠΑ) και την ολική ανυπαρξία-''αφασία'' των ημιδιαλυμένων ''φορέων'' της Ομογένειας.


'Η θα κάνουν δραστικές αλλαγές ή να το κλείσουνΣυνέλευση του μη ενεργού  ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου''
Θα γίνει Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο ''Hilton McLean'' Tysons Corner, στην Βιρτζίνια, 11 μίλια δυτικά της Ουάσιγκτον. Θα διαρκέσει 4-5 ώρες και όπως συνηθίζεται τα τελευταία 7 χρόνια, θα περιοριστεί σε ''εκφωνήσεις'' των ίδιων ''λόγων'' γιά τα ίδια, από τους ίδιους, χωρίς ποτέ να ασχολείται με το σήμερα και το αύριο, με καθορισμό προγραμμάτων, δραστηριοτήτων κ.ά. Η Οργάνωση, υποτίθεται τριτοβάθμια, έπαψε να έχει ενεργά μέλη Ομοσπονδίες και πανΕνώσεις (δεν συμμετέχουν γιά χρόνια, έστω στις Συνελεύσεις-συνεδριάσεις) και έχει περιοριστεί στην τυπική ύπαρξή της, με την παρουσία σε συνεδριάσεις της, 1-2 φορές τον χρόνο, 20 περίπου ατόμων, στην πλειοψηφία τους ''συνταξιούχων'', πρώην προέδρων Οργανώσεων, που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους και αναλώνονται σε εκφώνηση ''λόγων'' και μάλιστα με... δικαίωμα ψήφου, χωρίς ποτέ να ασχολούνται με την ουσία, με το αύριο. Η Οργάνωση, δεν έχει προγράμματα, δραστηριότητες, απλά υπάρχει τυπικά και ακόμα παραμένει δηλωμένη ως... ''Ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό 'Ιδρυμα'', όπως πιστοποιεί και η τελευταία (γιά χρόνο 2006) φορολογική δήλωση στο IRS. Κατά συνέπεια, ή θα κάνει δραστικές αλλαγές (καταστατικές και άλλες) ή θα πρέπει να κλείσει, αφού τα τελευταία χρόνια είναι σε ''κώμα''. Η Ομογένεια, δεν ανέχεται άλλο νεκρές Οργανώσεις, που τις χρησιμοποιούν επιτήδειοι γιά αυτοπροβολή ή γιά προσωπικά συμφέροντα.

Βουλιάξαμε επειδή δεν αλλάξαμε: Λίγο πριν το τέλος των ομογενειακών Οργανώσεων ΗΠΑ
Οι δευτεροβάθμιες Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ, ολοκλήρωσαν τον ''κύκλο'' τους την περασμένη δεκαετία. Σχεδόν όλες διαλύθηκαν ή υπολειτουργούν. Η αιτία ήταν γνωστή, αλλά δεν έδιναν προσοχή, επειδή ενδιαφέρονταν μόνο γιά αυτοπροσβολή: Το κατεστημένο των μόνιμων αντιπροσώπων συλλόγων-μελών. Που ποτέ δεν μετάφεραν στον σύλλογο τι αποφασίζεται ή λέγεται στις Ομοσπονδίες ή πανΕνώσεις και ποτέ δεν μετάφεραν τις θέσεις των συλλόγων-μελών προς τις Ομοσπονδίες ή πανΕνώσεις. Δρούσαν, οι (μόνιμοι γιά 1-2 δεκαετίες) αντιπρόσωποι, ατομικά, ουσιαστικά εκπροσωπώντας τον εαυτόν τους. 'Ηταν ο τοίχος ανάμεσα στην βάση και στην κορυφή, με τα γνωστά βλαβερά αποτελέσματα. Αν οι Οργανώσεις-Ομοσπονδίες ή πανΕνώσεις δεν αλλάξουν σύντομα το καταστατικό τους, καταργώντας τον θεσμό των αντιπροσώπων, ώστε τα μέλη- Ομογενείς των συλλόγων-μελών να συμμετέχουν άμεσα στις εργασίες τους, τότε ΔΕΝ έχουν λόγο ύπαρξης. Επιβάλεται, το ταχύτερο, η ύπαρξη Οργανώσεων παναμερικάνικων, με μέλη μόνο Ομογενείς, δηλ. όχι συλλόγους και ''αντιπροσώπους'' τους.
Σημ.: Καλά θα κάνουν οι ''αρμόδιοι'' και λοιποί στην Αθήνα, να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει, τι γίνεται ή δεν γίνεται στον απόδημο Ελληνισμό, ειδικά αυτόν στις ΗΠΑ, πριν να ομιλούν δημόσια, με αποτέλεσμα να εκτίθενται.

Νew York Times: Οι Ευρωπαίοι λαϊκιστές στην εποχή του Τραμπ (μεταξύ τους και ο Τσίπρας)


ΚΑΛΑΜΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html