Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αφιερωμένο στα 60 χρόνια από το θάνατο του Καζαντζάκη


Το ετήσιο ημερολόγιο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης–Αυστραλίας αποφάσισε να εκδώσει ένα ημερολόγιο για να δοθεί σε όλα τα μέλη, στους Κρήτες και στην ελληνική παροικία γενικότερα, εντελώς δωρεάν.
Γι' αυτό το λόγο, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αποφάσισε όπως αφιερώσει την έκδοση του παρόντος επετειακού ημερολογίου 2017 στον μεγάλο Κρητικό στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.
Αφιερώσαμε, λοιπόν, το φετινό ημερολόγιο στον λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη, μιας και εορτάζουμε
το 2017 τα 60 χρόνια μετά τον θάνατό του -1957-2017- ενώ επίσης το 2017 έχει ανακηρυχθεί επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη.
Ελπίζουμε ότι μέσα από τα φύλλα του ημερολογίου, με τις επιλεγμένες φωτογραφίες της πλούσιας δραστηριότητας του θα δώσει την ευκαιρία σε όλους σας να γνωρίσετε από κοντά την ζωή και το έργο του ανθρώπου αυτού, ενώ σας παροτρύνουμε όταν θα είστε στην Κρήτη, να επισκεφθείτε το τάφο του στο Ηράκλειο της Κρήτης και το Μουσείο που φέρει το όνομά του.
Αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης σκοπό έχει με το ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας να προβάλει την μεγάλη Λογοτεχνική κληρονομιά στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία, αλλά προπαντός στις νέες γενιές που θα επακολουθήσουν.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πηγές των φωτογραφιών και των λοιπών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για το ημερολόγιο είναι από την Κρητική Βιβλιοθήκη της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης στο Κρητικό Χωριό και το αρχείο του προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Φίλων Νίκου Καζαντζάκη κ. Γεωργίου Στασινάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε.
Εκτός από τα παραπάνω, το Ημερολόγιο συμπεριλαμβάνει την πλούσια ιστορία και δραστηριότητα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης με επιλεγμένες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του 2016, με αποκορύφωμα το ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα στην επίσκεψη του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες» στη Μελβούρνη.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλες τις διαφημιζόμενες εταιρίες για την συνεχή υποστήριξη τους προς το ετήσιο ημερολόγιο, και παροτρύνω όλους τους φίλους της Ένωσης να τους προτιμούν για να μπορούν και αυτοί συνάμα να στηρίζουν τον οργανισμό μας οικονομικά.
Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα αντίτυπο, μπορούν να στείλουν εμαιλ στο info@pancretan.com.au και θα τους σταλθεί δωρεάν.
Τελειώνοντας ευχόμαστε σε όλους τους φίλους, τους Κρήτες και την ελληνική παροικία Καλά Χριστούγεννα και με υγεία και χαρά για ένα ευλογημένο νέο έτος 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html