Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017


Ως ο κορυφαίος Άραβας ποιητής της εποχής μας είναι γνωστός ο Άδωνις, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Αλί Άχμαντ Σάιντ ¨Εσμπερ.
 Στο βιβλίο του αυτό τολμά μέσα από τις συζητήσεις
του με τη Χουρία Αμπνελουάχεντ να προσεγγίσει τη βία που προέρχεται μέσα από το Ισλάμ. και τον τρόπο με τον οποίο η συγκεκριμένη θρησκεία επιβάλλεται στους πιστούς της κρατώντας τους ουσιαστικά σε ένα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. 
Τολμά να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που δημιουργεί στους ανθρώπους που την ακολουθούν, κυρίως στις γυναίκες οι οποίες δεν θεωρούνται άνθρωποι, αλλά απλά και μόνο σκεύη ηδονής. Ουσιαστικά μας δείχνει ότι πρόκειται για μια εγκληματική θρησκεία και ο μοναδικός της σκοπός είναι η βία, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να κατορθώσει να επιβληθεί. 
Αυτό άλλωστε είναι και το χαρακτηριστικό του μονοθεϊσμού, ότι δεν δέχεται το διαφορετικό και επιβάλλεται με τη βία, είτε σωματική είτε ψυχολογική.

https://akamas.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html