Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κοιτάμε επιλεκτικά την ιστορία


Πηγαίνοντας στο Ζάλογγο, στη διαδρομή είδα τον πύργο της Δέσπως. Δεν ήξερα την ιστορία της, μου την διάβασε η καλή μου Ιωάννα από το ιντερνετ. Εκτός από καθαυτά τα γεγονότα γράφει και το εξής: Αν κάποιος Σουλιώτης δείλιαζε οι γυναίκες τον προσέβαλλαν με ύβρεις! Πολλές φορές του αποσπούσαν τα όπλα, ως ανάξιο να τα φέρει! Η Σουλιώτισσα ήταν κατά έναν τρόπο υπεύθυνη της δειλίας του ανδρός της και τιμωρούνταν γι’ αυτήν. Καλούνταν να τον πείσει να υπερβεί εαυτόν δι’ ενός σπουδαίου ανδραγαθήματος! (το κείμενο εδώ)
Έχουμε διαβάσει τέτοια και για τις Σπαρτιάτισσες, ότι ανάλογα έκριναν, φοβέριζαν, και τελικά διέταζαν τους γιους και τους άντρες τους να κάνουν το χρέος τους. Φυσικά ο ρόλος της γυναίκας δεν έμεινε στην ιστορία, καθότι ΤΕΛΙΚΑ, και τα ΜΕΓΑΛΑ αποτελέσματα, οι άντρες τα έφεραν (και επειδή της γυναίκας δεν της χρειάζονται τα εύσημα).
Δες τι γίνεται σήμερα: οι γυναίκες δείχνουν οι δυνατές, πρώτη γραμμή, και όλες μας κατηγορούμε τους άντρες ότι δεν είναι παλικάρια. Ίδιοι είμαστε από πάντα, ε;

Πάμε σε κάτι άλλο. Πόσα χρόνια υπέμειναν τη σκλαβιά οι Έλληνες, πριν κάνουν τις ηρωικές τους πράξεις; Πήγαινε το σήμερα στο χθες και δες: τότε που υπέμειναν την σκλαβιά, πριν δηλαδή επαναστατήσουν, πριν τις ηρωικές πράξεις, είχαν ίδια με τα δικά μας σημερινά συναισθήματα! Ήτοι: ένιωθαν ανάξιοι των προγόνων τους, έριχναν την ευθύνη για την απραξία τους στις συνθήκες, ένιωθαν ανήμποροι να αντιταχθούν, χρειάζονταν να γίνουν πολλοί κλπ., κλπ. Που σημαίνει ότι: αυτοί που θαυμάζεις, οι ήρωες πρόγονοι, τις ίδιες μαλακίες που κάνουμε κι εμείς σήμερα έκαναν, πρόσθεσε μόνο τούτο, τι χρόνος σε εμάς σήμερα δόθηκε!

Ποια είναι η διαφορά της γυναίκας από τον άντρα; Η γυναίκα παίρνει εύκολα φωτιά, ενώ ο άντρας πρέπει να το σκεφτεί πρώτα!
Πριν κάνουν τις ηρωικές πράξεις, οι άντρες συσκέπτονταν! (Να υπολογίσεις δε και ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ πριν την πράξη, οι άντρες συσκέπτονταν!) Μου έχει μείνει στην καρδιά η ομιλία του Παπαφλέσσα, έχουν μαζευτεί όλοι οι «έξυπνοι», όλοι οι αρχηγίσκοι, όλοι που κόπτονται για τη θέση που θα βάλουν τον κώλο τους μετά, όλοι με τα συμφέροντα, και μαζεύτηκαν να αποφασίσουν οι «ειδικοί» για όλον τον υπόλοιπο λαό!! και δη με μαθηματικά! Να βρουν λύση στη σκλαβιά λύνοντας εξίσωση!
Που σημαίνει ότι: τις ίδιες μαλακίες και τότε έκαναν, πρόσθεσε μόνο τούτο… ότι εμείς εξουσία σε κανέναν αρχηγίσκο δεν δίνουμε, να αποφασίζει για την λευτεριά του λαού. Κανείς δεν ακολουθεί κανέναν! Όλα τα κινήματα άπατα πήγαν!

Και έρχεται η στιγμή που μιλά ο Παπαφλέσσας…. (το βίντεο εδώ)
Αυτά με τις καρδιές και τις ψυχές, για έναν «άντρα» θεωρούνται γυναικεία πράγματα. Όμως φίλε μου ψυχή είναι ΚΑΙ το πνεύμα! ΚΑΙ η αντίληψη! ΚΑΙ το σθένος! και μάλιστα είναι εξόχως αντρικά προσόντα, καθώς επίσης είναι και τα εργαλεία για να κάνει τις ηρωικές του πράξεις!

Τι σημαίνει ηρωική πράξη; Να υπερβεί εαυτόν (αυτό που έλεγαν κι οι Σουλιώτισσες). Τι σημαίνει να υπερβεί εαυτόν; Να μην κινεί τον άνθρωπο ο φόβος του. Να μην είναι ο φόβος του αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Δες το σήμερα: η πλειοψηφία έχει υπερβεί εαυτόν! ΜΟΝΟΣ του πολεμά ο καθένας!!! Ούτε συλλογικότητες έχει για πλάτες, ούτε περιμένει ηγεμόνες να τον σώσουν! Αφ εαυτού κουβαλά την ευθύνη, και της αποφάσεως, και της πράξης, και του τιμήματος! Πότε άλλοτε συνέβη αυτό;;;; (Να το προσθέσεις στο σήμερα.)

Ο Αθανάσιος Διάκος δεν το σκέφτηκε, να κάτσω να μην κάτσω να σουβλιστώ. Αν το σκεφτόταν θα παραδίνονταν, ε; Ο λόγος που δεν κυριάρχησε ο φόβος πάνω του ήταν γιατί το αίσθημα, η ανάγκη, για την Λευτεριά, ήταν μακράν δυνατότερη του φόβου του. Πότε το υψηλό αίσθημα γίνεται δυνατότερο του χαμερπέστερου; Όταν ο άνθρωπος έχει ισχυρό πνεύμα! Ψυχή! που λέμε εμείς οι γυναίκες.

Να προσθέσω επίσης: ο δικός μας πόλεμος είναι ο δυσκολότερος σε όλη μας την ιστορία, καθότι δεν έχουμε ορατό εχθρό! (Πρόσθεσέ το κι αυτό στο σήμερα.) Βιώνουμε τον πόλεμο με όλες τις αντιξοότητες που οι Έλληνες πάντα είχαν (πολυπληθέστερο εχθρό, ισχυρότερα όπλα, όλα τα μέσα, προδότες, κλπ) ΣΥΝ + ότι σήμερα ο εχθρός είναι ΑΟΡΑΤΟΣ!

Το ζητούμενο: Κοιτάμε επιλεκτικά την ιστορία (και την παλιά και την σημερινή) για να βγάλουμε συμπεράσματα, και που μετά βάσει αυτών κρίνουμε τον λαό!
Κατά τύχη, έπεσα χθες πάνω σ’ ένα κείμενο που ανάρτησε η φίλη μου Αναστασία, που αυτό ακριβώς αναδεικνύει, ότι κοιτάμε, αλλά και κρίνουμε, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ! (το κείμενο εδώ) Που σημαίνει ότι: Το πώς κρίνουμε μία κατάσταση αφορά καθαρά και μόνο πώς εμείς είμαστε σε σχέση με αυτήν. Με απλά ελληνικά: Αν εσύ ΔΕΝ πολεμάς, βλέπεις τον λαό ραγιά!

Να προσθέσω και: ο Έλληνας δεν είναι σπρίντερ, είναι μαραθωνοδρόμος. Η αντοχή μας είναι το παροιμιώδες προσόν μας. Κάτι που σήμερα θεωρείται κακό.. Όμως αν σκεφτείς τι έγινε πχ με τον χίτλερ.. Γιατί οι άλλοι λαοί παραδόθηκαν αυτοστιγμεί; Επειδή δεν είχαν την δύναμη να αντιταχθούν, ε; Εμείς που δεν παραδοθήκαμε τι σημαίνει; Ότι μπορούσαμε, ότι την είχαμε τη δύναμη, ε; Αυτός δε, που αντέχει να υπομείνει δεν είναι μόνο ο ισχυρός, είναι κι αυτός που κάνει την αλλαγή! Αυτός που δεν αντέχει να σηκώσει, μένει σταθερά κάτω, πάτωμα, ε;

Τέλος: σε όλη μας την ιστορία χρειάστηκε ένα τικ! μία συγκυρία, μία αφορμή, ένα κάτι, για να ανάψει την σπίθα, για να κάνουμε τα θαύματα! Η οποία σπίθα τι απλά έκανε; Γκάβωνε τα μάτια, δεν έστεκε σκέψη λογική και έπαιρνε τα ηνία το πνεύμα, έβλεπε αλλά και αποφάσιζε η ψυχή!

Κάνε μία σούμα στα δεδομένα για να βγάλεις πόρισμα για το τι συμβαίνει σήμερα, αλλά και για να βρεις τη λύση της εξίσωσης, αλλά και για να δεις και το αύριο. Για να το καταφέρεις όμως καθολικά χρησιμοποίησε το βίντεο με την ομιλία του Παπαφλέσσα, και πρώτα δες όλα τα δεδομένα χρησιμοποιώντας τα μάτια των ηγεμονίσκων (προσφιλές αν είσαι άντρας), και μετά όμως πάρε και τα μάτια του Παπαφλέσσα (που αν και άντρας τα διαθέτεις κι αυτά), και έτσι βγάλε τα συμπεράσματά σου.

Υ.Γ. Εκκρεμεί το χρέος του καθενός, που επειδή όμως είναι το πιο προσφιλές για μένα θέμα, θα του κάνω ειδική μνεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html