Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Της Μεσίλια Ντόντα - βουλευτής του PDIU capot alban: Μας εκπλήσσουν οι νεοέλληνες…


Ιανουάριος 25, 2017. 18:58

Οι νεοέλληνες μας εκπλήσσουν καθημερινά  με τις προκλήσεις και ολοένα και περισσότερο με το μέγεθος της ανοησίας που τους κατακλύζει (…)

 Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, πριν από λίγες εβδομάδες μας έδειξε ο ίδιος με υπερηφάνεια τους λιπαρούς μύες του σε μια στρατιωτική άσκηση 

του ΝΑΤΟ σε παραμεθόρια περιοχή.

 Σήμερα οι Αλβανοί έφηβοι που κάνουν τη στρατιωτική θητεία τους  στη γειτονική χώρα έκαναν το γοητευτικό σημάδι του αετού και για αυτό θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες ακόμη και για παράβαση του συντάγματος όπως λέει  ο εξαγριωμένος γείτονας.


Την οργή προκάλεσε μια χειρονομία αρκετά απλή και όμορφη από τους Αλβανούς έφηβους που επέλεξαν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, δείχνοντας όμως ένα βαθύ σεβασμό στην καταγωγή τους και παράλληλα σεβασμό για αυτό που έχουν επιλέξει.


Σέβονται το παρελθόν και την προέλευσή τους, ενώ με τον ίδιο σεβασμό και αφοσίωση  εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις  της στρατιωτικής θητείας του κράτους,  για να παραμείνουν  στη χώρα που επέλεξαν.


Τι είναι αυτό που προκαλεί την οργή των γειτονικών αρχών;


Το γεγονός ότι οι νέοι Αλβανοί δεν πάσχουν από αμνησία ή ότι δεν φοβούνται να εκφράσουν την καταγωγή τους, μήπως ψευδώς πιστεύουν ότι ζουν σε ένα δημοκρατικό κράτος που πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ακριβώς, με αυτήν την οικουμενική κάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανείς δεν μπορεί να υφίσταται διακρίσεις με βάση την καταγωγή, τη φυλή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την πολιτική και ιδιαίτερα «στο λίκνο της δημοκρατίας»τη χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, θα πρέπει να αποτελεί θεμέλιο των ανθρώπινων θεσμικών σχέσεων.


Θα πρέπει στην εποχή μας να απειλείται κάποιος από άλλο ανθρώπινο ον,  επειδή σέβεται την καταγωγή και το παρελθόν του;

 Πηγή: BalkanWeb


 ---

 


Απάντηση Ελλήνων στρατιωτών με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου


 


Με τίτλο «οι Έλληνες στρατιώτες κάνουν αντίποινα με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου»,  το αλβανικόBalkanWeb σημειώνει:


«Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε από την φωτογραφία των επτά στρατιωτών στην Ελλάδα με αλβανική καταγωγή κάνοντας το σχήμα του δικέφαλου αετού, και ένας άλλος  στρατιώτης από την Κύπρο έκανε την ίδια ενέργεια σήμερα, δημοσιεύοντας φωτογραφία καθώς σχημάτιζε τον αετό με τα χέρια του.

 


Καθώς αυτές οι εικόνες κυκλοφορούν  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυκλοφόρησαν και άλλες φωτογραφίες από Έλληνες στρατιώτες που κρατούν τη σημαία προσάρτησης της νότιας Αλβανίας ή όπως είναι γνωστή «Αυτονομία Βόρειος Ήπειρος 1914», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 


Μαζί με αυτές τις φωτογραφίες  κυκλοφόρησαν και άλλες που δείχνουν έναν Έλληνα στρατιώτη να κατεβάζει το παντελόνι του και να δείχνει τον πισινό του…

 

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html