Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Δημοσκόπηση κόλαφος ProRata: Πλερέζες στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιο κόμμα από τρίτη θέση στα… τάρταρα


Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Prorata για τις επερχόμενες εκλογές;
Σοβαρούς κλυδωνισμούς προκαλεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Pro Rata» που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (30/01/2017), στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και δείχνει ραγδαία πτώση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και σαφές εκλογικό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με

ποσοστό 33% (29% το Νοέμβριο), έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής μόλις 21% (18% το Νοέμβριο).

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, βάσει της έρευνας, διαμορφώνεται στις 12 μονάδες.

Αναλυτικά, η δημοσκόπηση ProRata έδειξε:

ΝΔ 33%
ΣΥΡΙΖΑ 21%
Δημ. Συμπ. 14%
ΚΚΕ 12%
Ποτάμι 8%
Χρυσή Αυγή 8%
Εν. Κεντρώων 7%
Πλέυση Ελευθερίας 7%
Λαική Ενότητα 4%
ΑΝΕΛ 4%

Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της Χ.Α. στη δημοσκόπηση της ProRata, με ποσοστά που φαίνεται να μειώθηκαν μετά τα τελευταία κραυγαλέα γεγονότα του ακροδεξιού κόμματος.

Στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».

Η νέα σφυγμομέτρηση έρχεται δύο ημέρες μετά τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που έδειχνε προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 13,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ήδη από το Νοέμβριο του 2016, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται σφόδρα προβληματισμένο, καθώς η φθορά που προκαλούν οι ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές στην εικόνα του κυβερνώντος κόμματος είναι μη αναστρέψιμη και η οργή των πολιτών περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html