Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Handle: Το νέο ρομπότ της Boston Dynamics “προκαλεί εφιάλτες” [Video]


Τι κι αν η Alphabet (Google) της έχει βάλει πωλητήριο από τον περασμένο Μάρτιο, η Boston Dynamics συνεχίζει ακάθεκτη να εντυπωσιάζει με την εξέλιξη των ρομπότ της. Αυτή τη φορά είχαμε τη διαρροή ενός video από μια πρόσφατη
παρουσίαση του Marc Raibert (εκ των ιδρυτών) σε κλειστό κοινό υποψήφιων επενδυτών, στο οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά το Handle.


Πρόκειται για ένα ρομπότ που διαθέτει δύο κάτω αρθρωτά άκρα επάνω σε τροχούς, έτσι ώστε να κινείται ταχύτατα σε ομαλές επιφάνειες και ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα να υπερπηδά εμπόδια. Παράλληλα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τα άνω άκρα για να ισορροπεί το βάρος του και να μεταφέρει αντικείμενα.

Σύμφωνα με τον κ. Raibert, το Handle μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποθήκες και εργοστάσια, και κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τα ανθρωποειδή ρομπότ της εταιρείας (βλ. Atlas) λόγω της χρήσης συστήματος τροχών. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το χαρακτήρισε “nightmare inducing” (ότι προκαλεί εφιάλτες)…

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση στο video που ακολουθεί (τα αποκαλυπτήρια του Handle ξεκινούν στα 03:45).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html