Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Προσοχή!! It's a "Li-Fi world" !



 Γουάου! να'ναι καλά η νέα τεχνολογία που δεν σε αφήνει να ξεμένεις από κάθε είδους σύνδεση και σήμα, χάρη και στον "ειδικό οικολογικό φωτισμό της", τον οποίο οφείλουμε να τρώμε όλοι στη μάπα παντού, εντός κι εκτός σπιτιού (εγώ πάντως χρησιμοποιώ
ακόμα τις καταργημένες παλιές καλές λάμπες πυρακτώσεως, φροντίζοντας από καιρό να έχω μεγάλο στοκ από αυτές στο χώρο μου, πριν εξαφανιστούνε τελείως από την αγορά)!

Tο παρακάτω άρθρο, για τη νέα αυτή "εξωτική" τεχνολογία (η οποία χρησιμοποιεί το φως από LED), που ετοιμάζεται να εισβάλλει ως "δώρο"* στην καθημερινότητα του "homo Technofreak" για να την αλλάξει προς το καλύτερο(;), μας το'στειλε μαζί με κάποια δικά του "προχωρημένα" ερωτήματα-προβληματισμούς, ως εισαγωγή, ο φίλος και συνεργάτης στο no Gravity Zone "ventas".
 *Δώρο σαν αυτά: Οι θανάσιμοι κίνδυνοι του Wi-Fi (και της τεχνολογίας των mobile phones) -"the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer and, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen. " + Wi-Fi radiation dangers (απ'όπου:   Germany warns citizens to avoid using Wi-Fi - "Η γερμανική κυβέρνηση συμβουλεύει την αποφυγή της χρήσης wi-fi", και όχι μόνο αυτή όπως θα διαπιστώσετε στην ανάρτηση!)

 Και φυσικά συνδέστε άμεσα όσα θα ακολουθήσουν (έχει μεγάλο βάθος η υπόθεση) και με αυτή την παλιότερη ανάρτησή μας:

 "Το ύποπτο ξύπνημα τού Ισραήλ για την τοξικότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” - Συλλογή στοιχείων: οι "οικολογικές" λάμπες οικονομίας, όπως και οι LED, αποτελούν ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για την υγεία του ανθρώπου!! 
(Απ' όπου και κάποια στοιχεία-φωτιά: Καρκίνος, ημικρανίες, αϋπνίες απ' τις ψευτοοικολογικές λάμπες... ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι σε αίθουσες με φυσικό φως τα παιδιά είναι πιο ευδιάθετα και έξυπνα! Εκπέμπουν, όπως και οι LED, μπλε ακτινοβολίες που εμποδίζουν τη νύχτα την ομαλή έκκριση μελατονίνης για καλό ύπνο. 
Οι οικοφασίστες γενίτσαροι ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ότι οι λάμπες αυτές περιέχουν ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ υλικά όπως κρυπτό, προμήθιο, τρίτιο και θόριο
 Διαβάστε κι αυτό   (κλίκαρε πάνω στην προηγούμενη πρόταση για να διαβάσεις το pdf) από το Νίκο Κατσαρό, π.πρόεδρο του ΕΦΕΤ- Ένωσης Ελλήνων Χημικών και π.Διευθυντή Ερευνών στο Δημόκριτο: "Όσα πρέπει να γίνουν χωρίς καμία καθυστέρηση!!" 



1.       Τι επιπτώσεις έχει στην αντίληψή μας μια εκπομπή φωτός στα 400 και 800 TeraHertz;
2.       Μπορεί να έχει επιπτώσεις και στην ίδια μας την πραγματικότητα;
3.       Σε αυτή την συχνότητα το μάτι δεν πιάνει τίποτα,  μπορούν όμως αλλάζοντας την συχνότητα κατά το δοκούν να προβάλουν εικόνες στον τρισδιάστατο χώρο;*
4.       Αν ναι, πώς θα ξεχωρίζουμε πλέον την πραγματικότητα από την εικονική πραγματικότητα;  
"ventas"
  
* Kι αν η απάντηση ειναι "ναι"; Σκεφτείτε επομένως τις απίστευτες δυνατότητες μέχρι και για παγκόσμιου βεληνεκούς χειραγώγηση: ολογράμματα με αποκαλυπτικές εικόνες θρησκευτικής σημασίας ή μια εικονική εισβολή εξωγήινων σκαφών (οπότε: ζήτω η ένωση των κατοίκων του πλανήτη κάτω από τη "στοργική" και "αποφασιστική" ομπρέλα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης! Συνωμοσιολογία; Ίσως! Και οι αεροψεκασμοί γίνονται για αθώους κλιματολογικούς λόγους: Ασύλληπτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας)

Ξεχάστε το Wi-FI – Ερχεται το Li-Fi και είναι 100 φορές ταχύτερο



Το Wi-fi πέθανε, ζήτω το Li-Fi. Ερχεται και είναι 100 φορές ταχύτερο. Η νέα ασύρματη τεχνολογία προκαλεί ίλιγγο με τις επιδόσεις αλλά και τις καινοτομίες της.

Οπως και το Wi-Fi, το Li-Fi (Light-Fidelity) χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για τη μεταφορά δεδομένων. Αντί όμως για ραδιοσήματα, το Li-Fi μεταδίδει δεδομένα σε δυαδικό κώδικα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) που αξιοποιεί το φως από LED. Μέσα στο 2015, το νέο ασύρματο σύστημα κατάφερε να πιάσει ασύλληπτες ταχύτητες της τάξης των 224 Gigabits το δευτερόλεπτο σε εργαστηριακές δοκιμές δείχνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην χρήση του διαδικτύου.

Αυτή τη στιγμή, το Li-Fi δοκιμάζεται σε γραφεία και σε βιομηχανικό περιβάλλον, στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να πετύχουν μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 1 GB το δευτερόλεπτο, 100 φορές μεγαλύτερη από το Wi-Fi. 

Ωστόσο, η ταχύτητα δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του Li-Fi. Tο σύστημα λειτουργεί με φως σε συχνότητες μεταξύ 400 και 800 TeraHertz. Το ορατό φως δεν μπορεί να περάσει βέβαια μέσα από τοίχους, γεγονός όμως που καθιστά το Li-Fi πολύ πιο ασφαλές σύστημα και λιγότερο ευαίσθητο σε παρεμβολές.

Πάντως, ενώ το Li-Fi παρότι δείχνει πολλά υποσχόμενο, δεν θα αντικαταστήσει εντελώς το Wi-Fi - τουλάχιστον όχι σύντομα. Αντ' αυτού, οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να αναβαθμίσουν τις συσκευές με μπαταρία Li-Fi για να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα δύο ασύρματα συστήματα, ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους για τη βέλτιστη ταχύτητα και ασφάλεια. 

Πώς λειτουργεί 
Το Li-Fi έχει ανακαλυφθεί από το 2011 από τον καθηγητή Harald Haas του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στη Σκωτία. Οπως κατέδειξε ο Haas θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα δεδομένα με μόνο το φως ενός LED. Δείτε βίντεο από την παρουσίαση του Haas στο TED το 2011:
https://www.youtube.com/watch?v=NaoSp4NpkGg

Το σύστημα λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο με τον παραδοσιακό κώδικα σημάτων Μορς, χρησιμοποιώντας ορατό φως (VLC) αλλά το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες οι οποίες είναι πολύ υψηλές για να γίνουν αισθητές από το ανθρώπινο μάτι (συχνότητες μεταξύ 400 - 800 THz). Μάλιστα, σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρούαριο του 2015, το Li-Fi έφτασε σε ταχύτητες 224 Gigabits το δευτερόλεπτο, αρκετά γρήγορα για να κατεβάζετε 18 ταινίες του 1,5 GB η καθεμιά, κάθε δευτερόλεπτο!

Ερχονται τα πρώτα smartphones με τεχνολογία VLC
Το πρώτο smartphone με τεχνολογία VLC παρουσιάστηκε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας το 2014. Το πρωτότυπο αυτό κινητό χρησιμοποιεί μια τεχνική που επιτρέπει την μετατρέπει τα σήματα φωτός σε ενέργεια με αποτέλεσμα να μπορεί να λαμβάνει και να αποκωδικοποιεί αυτά τα σήματα χωρίς καν να καταναλώνει ενέργεια. 

http://antidras.blogspot.gr/2017/02/its-li-fi-world.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html