Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Νίκος Ζαχαριάδης στον «Ριζοσπάστη» του 1932: «Είμαστε ρωμηοί, δεν έχουμε καμμία σχέση με τους Έλληνες»



Ο Αρχηγός του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, πίστευε πως οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος δεν έχουν καμμία σχέση με τους Έλληνες και θα έπρεπε να λέγονται Ρωμηοί!

Μεταφέρουμε επί λέξει την αποκάλυψη των «ΙΩΝ»: «Αξιοσημείωτη είναι η απόχρωση του άρθρου της 25.3.1932 στον «Ριζοσπάστη», με την υπογραφή «Κ.» που χρησιμοποιούσε ο νεοδιόριστος -τότε- ηγέτης του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης. Τόσο για την απόφανσή του πως «το εικοσιένα είνε ένας σταθμός στη νεοελληνική ιστορία ή πιο σωστά στη ρωμαίικη ιστορία, γιατί οι αρχαίοι Ελληνες με τους σημερινούς ρωμηούς δεν έχουν κανέναν απολύτως φυλετικό δεσμό», όσο και για τη ρητή αναζήτηση συνέχειας ανάμεσα στη συνωμοτικότητα των Φιλικών και το «κόμμα νέου τύπου»: «Η εσωτερική οργάνωση της Φιλικής Εταιρείας, με τα τρομοκρατικά μέσα που καθιέρωσε και επέβαλε ενάντια στους προδότες και αποστάτες και με τα πετυχημένα συνθήματα που λανσάρισε για να τραβήξει μαζί της τις πλατειές μάζες του αγροτικού πληθυσμού, δίνουν στην οργάνωση αυτή εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον».

Τι να πεί κανείς και τι να μην πει;;; και αλήθεια και ψέμα λεω εγώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html