Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές


Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο K. A. του I., 29 ετών, κατηγορούμενος
για διακεκριμένες κλοπές.
Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους έχουν αφεθεί οι συγκατηγορούμενοι του  Κ. Μ. του Σ. 64 ετών, Μ. Α. του Δ. 30 ετών και ο 28χρονος Αλβανός K. A. του I..
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και οι, Χ. Σ. – Χ. του Α. 28 ετών, Κ. N. του J. 46 ετών, Λ. Α. του Μ. 27 ετών και B. A. του T. 43 ετών.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είχαν περιέλθει πληροφορίες για την δράση ομάδας ατόμων, αποτελούμενης από Ελληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Αρχηγός της εν λόγω ομάδας εφέρετο ο Α. Κ., μόνιμος κάτοικος Λαχανιάς. Τα άτομα αυτά διέπραξαν από τις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2014 κλοπές στην Νότια Ρόδο σε οικίες, εστιατόρια και μίνι μάρκετ.
Επειτα από συλλογή πληροφοριών εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών και προέκυψε ότι είχαν διαπράξει κλοπές στην Κατταβιά, στο Γεννάδι, στη Λίνδο, στην Λαχανιά και στην Απολακκιά.
Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας ειδικότερα από κοινού, και χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 64χρονου, μετέβαιναν στις ως άνω περιοχές και διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, παραβιάζοντας τους ομφαλούς της κλειδαριάς ή σίτες από παράθυρα ή θραύοντας αυτά.
Αφαιρούσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.
Από την έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξιχνιάστηκε η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητα των μελών της σπείρας:
-Στις 5/6.11.2014 νυχτερινές ώρες στο Γεννάδι, διέρρηξαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κ. Ι. Σαββάκη και αφού εντόπισαν κλειδιά επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, μετέβησαν σε αυτήν, την παραβίασαν και αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
-Στις 12/13.11.2014 νυχτερινές ώρες στην Κατταβιά, παραβίασαν τρεις επιχειρήσεις (mini-market, εστιατόριο, καφενείο) ιδιοκτησίας των κ.κ. Κλεοπάτρας Χρυσοπούλου, Στ. Ζαγοριανού και Ασπ. Μερκούρη και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και μια τηλεόραση.
-Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στο Γεννάδι, μπήκαν στην κατοικία της κ. Ανδρονίκης Χαραλάμπους, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα
-Στις 13.11.2014 πρώτες πρωινές ώρες στη Λαχανιά, μπήκαν στην κατοικία της κ. Ειρήνης Χριστοδούλου, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα
-Στο χρονικό διάστημα από τις αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου 2014 στην Απολακκιά, διέρρηξαν δυο εξοχικές κατοικίες ιδιοκτησίας των κ.κ. Γ. Αλβανάκη και Π. Κασσά και από μια αφαίρεσαν χρήματα και μία τηλεόραση.
Οι κλεμμένες τηλεοράσεις και ο υπολογιστής βρέθηκαν στην κατοχή των κλεπταποδόχων, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη η δικηγόρος κ. Βάσια Παπαγεωργίου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html