Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Πόσο μπορεί να κοστίζει η μεταφορά του Αγίου Φωτός στο Ελληνικό Δημόσιο;Όλη η αλήθεια !






Το ότι το  αγιο φως είναι μια καλοστημένη απάτη, είναι μια άλλη υπόθεση που δεν θα ασχοληθούμε στην παρούσα ανάρτηση, εμάς μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση της αλήθειας όπου αυτή παραποιήτε.
Στην παρακάτω έρευνα για το κόστος της μεταφοράς του αγίου φωτός των χριστιανών απο το Ισραήλ αποκαθίσταται η αλήθεια. Πραγματικά και εμείς εξαπατηθήκαμε κατα το παρελθόν με ψεύτικες κοστολογήσεις επιτήδειων,,,


Το ζήτημα του κόστους της αεροπορικής μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα, επανήλθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι σκανδαλώδες να δαπανώνται χρήματα για τη μεταφορά του, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως το κόστος είναι εξαιρετικά μικρό έως ανύπαρκτο. Τελικά πόσο κοστίζει η μεταφορά του Αγίου Φωτός;

Εκ των «φανατικότερων» πολέμιων της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, είναι η Ένωση Άθεων που κάθε χρόνο τέτοια εποχή, υποβάλει σχετικά ερωτήματα προς τους αρμοδίους, δίχως να έχει πάρει απάντηση.
Κάποιο αντιμετώπισαν το θέμα με χιουμοριστική διάθεση:
Πως ξεκίνησε η ιστορία της αεροπορικής μεταφοράς
Στο Πρώτο Θέμα διαβάζουμε πως «σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα ανήκει η ιδέα για τη μεταφορά με αεροπλάνο του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Πρόκειται για τον κ. Ιάκωβο Οικονομίδη, ιδιοκτήτη έως το 2004 γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου στην πλατεία Συντάγματος και στενό φίλο και συνεργάτη του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
Το 1998 το ταξιδιωτικό γραφείο του κ. Οικονομίδη και ο τότε Εξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, Ειρηναίος, συνεργάστηκαν ώστε να φτάσει για πρώτη φορά στην ελληνική πρωτεύουσα το Αγιο Φως αεροπορικώς. Μέχρι τότε έφτανε στην Ελλάδα… ακτοπλοϊκώς, μία εβδομάδα μετά την Ανάσταση, με το πλοίο της γραμμής Τελ Αβίβ – Πειραιάς.
Το 2002 η μεταφορά του Αγίου Φωτός γίνεται «κρατική υπόθεση», αφού πλέον την οργάνωση της μεταφοράς ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Το Αγιο Φως  φτάνει με ειδική πτήση στην Αθήνα, το αεροσκάφος της Ο.Α. έδωσε τη θέση του σε κυβερνητικό αεροσκάφος (Εμπραέρ), όπου γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα. Από την Αθήνα, μεταφέρεται πάλι με ειδικές πτήσεις της πολιτικής και πολεμικής αεροπορίας σε διάφορες μητροπόλεις ανά την Ελλάδα.»

Κόστος πτήσης
Ο χρόνος πτήσης από Αθήνα προς Τελ-Αβίβ είναι δύο ώρες για μια απόσταση 1.200 χιλιομέτρων. Συνολικά δηλαδή, απαιτούνται τέσσερις ώρες από και προς το Ισραήλ, με τη προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση. Μέση ταχύτητα πτήσης: 700-800 χλμ/ώρα.
Για να υπολογίσουμε το κόστος, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν το αεροσκάφος μεταφοράς. Για το σκοπό αυτό, η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί ένα από τα δύο αεροσκάφη μεταφοράς υψηλών προσώπων. Πρόκειται για ένα Embraer EMB-135LR και ένα Embraer EMB-135BJ LEGACY.



Από σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε πως το κόστος ανά ώρα πτήσης για τα δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κυμαίνεται στα $4.314 για το EMB-135LR και 5.675 για το EMB-135BJ. Το κόστος πτήσης ανά ώρα δεν αναφέρεται μόνο στα καύσιμα, αλλά περιλαμβάνει συντήρηση ατράκτου και μηχανών, έξοδα πληρώματος και διάφορα άλλα μικρότερα έξοδα.

Εάν λοιπόν συνυπολογίσουμε πως ο συνολικός χρόνος πτήσης είναι τέσσερις ώρες και το κόστος ανά ώρα είναι $4,314, συνολικά απαιτούνται περί τα $17.256 εάν η μεταφορά γίνει με το EMB-135LR και $22.700 εάν γίνει με το EMB-135BJ. Ένας μέσος όρος $20.000 για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα, είναι μια ασφαλής εκτίμηση.
Η Ένωση Άθεων Ελλάδας προβάλει (δίχως να έχει πάρει απάντηση) τα παρακάτω ερωτήματα για το κόστος:
Μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια πως το κόστος πτήσης προσεγγίζει και ίσως ξεπερνά για λίγο τα $20.000. Εάν η αποστολή που το παραλαμβάνει κάνει αυθημερόν ταξίδι (κάτι που δε γνωρίζουμε), δε τίθεται θέμα εξόδων διαμονής. Το κόστος των τελετών υποδοχής είναι σχεδόν μηδαμινό δεδομένου πως η υποδοχή γίνεται από στρατιωτικά αγήματα που στελεχώνονται από κληρωτούς και μόνιμους των ενόπλων δυνάμεων. Το μόνο κόστος που μπορεί να υπάρχει είναι η μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το οποίο είναι πολύ μικρό. Η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, μπορεί να γίνεται με προγραμματισμένες πολιτικές πτήσεις και πάλι με ανύπαρκτο κόστος, εφόσον αυτές αναλάβουν τα σχετικά έξοδα. Εάν όμως επιστρατευτούν εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, το κόστος μπορεί να εκτοξευτεί κατά μερικές ακόμη δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι τι στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση για το πως θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Το υπουργείο Εξωτερικών παλιότερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα των άθεων για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, τονίζοντας ότι δεν στοιχίζει απολύτως τίποτα. Όπως είδαμε πιο πάνω, αυτό δεν ισχύει.
«Το 2015 η μεταφορά του Αγίου Φωτός στις μητροπόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκε με πτήσεις ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος και ουδεμία επιβάρυνση προκλήθηκε για το Δημόσιο», σημειώνεται στο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Μπαλαούρα το 2015.
Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως μόνο το αεροπορικό κόστος της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα, προσεγγίζει τα $20.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html