Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Επικαιροποίησαν και αναβάθμισαν την αμυντική τους συνεργασία Κύπρος-Γαλλία

Ισως με Κύπριους πολιτικούς η Ελλάδα να πάει εμπρός! γιατί εδώ στην χιλιοπροδομένη,,,έχουμε τσουβάλια κρέατος !!

Νέους τομείς, όπως η ενεργειακή και η θαλάσσια ασφάλεια, η πειρατεία, η έγκαιρη προειδοποίηση και η διαχείριση κρίσεων,
καθώς και η τρομοκρατία, καλύπτει η νέα αμυντική συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας, που υπογράφτηκε την Τρίτη στο Παρίσι από τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών, Χριστόφορο Φωκαΐδη και Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα ο κ. Φωκαϊδης είχε διμερείς επαφές με τον Γάλλο ομόλογό του, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα δύο υπουργεία.

Πέραν των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης των νέων απειλών στην περιοχή αλλά και στην ΕΕ, θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ειδικότερα η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCΟ), καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Όσον αφορά τη συμφωνία, επικαιροποιεί και ενισχύει την υφιστάμενη αμυντική συμφωνία, υπό το φως των νέων προκλήσεων ασφαλείας και του νέου γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η νέα αμυντική συμφωνία «αποτελεί απτή απόδειξη των στενών φιλικών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας και αναβαθμίζει περαιτέρω τον ρόλο της Κύπρου ως συνεισφορέας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

http://www.tribune.gr/world/news/article/346390/epikeropiisan-ke-anavathmisan-tin-amyntiki-tous-synergasia-kypros-gallia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html