Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ooho: Βρώσιμες σφαίρες νερού αντι των πλαστικών μπουκαλιών! [Videos]


Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες για τους κινδύνους των πλαστικών συσκευασιών που συσσωρεύονται σε σκουπιδότοπους και ωκεανούς, επομένως, το επίτευγμα της Skipping Rock Labs παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από
αυτήν την άποψη.
Ο λόγος γίνεται για το Ooho!, μια απολύτως βιοδιασπώμενη και βρώσιμη συσκευασία από εκχύλισμα φυκιών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική και πολύ πιο προσιτή επιλογή αντί του πλαστικού για μπουκάλια, κύπελλα, ποτήρια μέχρι και για καλλυντικά.
Οι εφευρέτες του Ooho! πειραματίστηκαν με διάφορες μεθόδους σφαιροποίησης παίζοντας με πληθώρα υλικών και αναλογιών μέχρι να καταλήξουν στη “μαγική συνταγή” από μίγμα αλγινικού νατρίου, που λαμβάνεται από καφέ φύκια και χλωριούχο ασβέστιο. Το σφαιρίδιο σχηματίζεται με τη μέθοδο της ζελατινοποίησης – μια τεχνική που χρησιμοποιείται στη μαγειρική για την μετατροπή υγρών σε γέλη (gel) με την προσθήκη ενός βρώσιμου παράγοντα πηκτωματοποίησης.
Οι δημιουργοί έχουν στραφεί σε πλατφόρμα χρηματοδότησης για το πρώτο προϊόν τους, τα βρώσιμα σφαιρίδια νερού, και έχουν ήδη ξεπεράσει τον στόχο τους. Σύμφωνα με το πλάνο τους θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του έτους και θα έχουν χωρητικότητα 250ml.
Ooho!
  • 100% κατασκευασμένο από φύκη
  • Βιοδιασπώμενο μέσα σε 4-6 εβδομάδες
  • Βρώσιμο, με δυνατότητα προσθήκης γεύσεων και χρωμάτων
  • Φρέσκο (διάρκεια ζωής λίγων ημερών)
  • 5x λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) από το πλαστικό (PET)
  • 9x λιγότερη ενέργεια από το πλαστικό (PET)
  • Φθηνότερο από το πλαστικό (PET)

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html