Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Τουρκία: Πήγαν να πουλήσουν για 4 εκατ δολάρια Σαρκοφάγο βυζαντινής περιόδου

Μια βυζαντινή σαρκοφάγος,  που είχε μέσα ανθρώπινο σκελετό, προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι  στο Εσκισεχίρ, αλλά πιάστηκαν από την τουρκική αστυνομία, μέλη της οποίας
προσποιήθηκαν τους αγοραστές.
Η σαρκοφάγος βρέθηκε στην περιοχή «Seyitgazi» του Εσκισεχίρ μετά από παράνομη ανασκαφή.Στις 22 Μαΐου οι αρχαιοκάπηλοι διαπραγματεύονταν για την πώληση του αρχαιολογικού ευρήματος, στο ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων,  με τους υποτιθέμενους αγοραστές. Έγινε γνωστή η περιοχή της παράνομης ανασκαφής  και συνελήφθησαν 12 άτομα.

 Από αυτά, τα δύο αφέθηκαν ελεύθερα και οι άλλοι δέκα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία.
Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία από υπαλλήλους της περιφερειακής διεύθυνσης διατήρησης πολιτιστικών περιουσιακών στοιχείων του Εσκισεχίρ και επικεφαλής του Μουσείου, πήγαν στον τόπο της παράνομης ανασκαφής. 


Σε βάθος έξι μέτρων βρέθηκε η σαρκοφάγος με τον σκελετό στο εσωτερικό της. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν  στο αρχαιολογικό μουσείο για προστασία.(sondakika.com)
--
 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html