Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης ή ''μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''


Το ''ποίμνιο'' του καθυστερημένου ελληνικού ''γκέττο'' Αστόριας, Νέας Υόρκης, υποδέχτηκε με ''τιμές'' το ''ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, της
Κουκουζέλισσας''. Ο αρχι-μανδρί-της, δηλ. αρχιτσοπάνος, Νεκτάριος, δήλωσε: ''Η θαυματουργός εικόνα Παναγίας της Οδηγήτριας Κουκουζέλισσας θα αποθησαυριστεί στον ιερό ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια''. Δηλαδή, η ''χαρτούρα'' και τα χρυσά, από το ποίμνιο, ''θα πάνε σύννεφο''. Η ''θαυματουργή εικόνα'' περιόδευσε στους δρόμους Αστόριας και οι Αμερικανοί αναρωτιούνταν, ποιοί καθυστερημένοι ''ειδωλολάτρες-εικονολάτρες'' ήταν οι περιφέροντας την ''κορνιζαρισμένη'' εικόνα. Εντύπωση έκανε η μη παρουσία των Ελλήνων διπλωματών και λοιπών ''θεσμικών'' γραφικών Νέας Υόρκης, που έχουν την φήμη ότι ''είναι γιά τα πανηγύρια''.
Σημ.: Λέτε το αντίγραφο της ''Κουκου-ζέλισσας'' να συγκινηθεί από την θερμή υποδοχή των πιστών και να αρχίσει να... δακρύζει, ώστε η ''χαρτούρα'' και τα χρυσά τάματα να σπάσουν ρεκόρ; Χρόνια έχουμε να ακούσουμε γιά ''θαύμα'' με ''δακρύζουσες εικόνες'', στην Αστόρια.

1 σχόλιο:

  1. Δίκιο είχε ο Σιμωνίδης όταν έλεγε "Μέγα το γένος των ηλιθίων" τα πρόβατα θα τρέξουν για να σωθούν οι αμαρτίες τους από τον αιμοσταγή και δολοφόνο Γιαχβέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html