Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Κινδυνεύει η Greenpeace
Κολοσσός της υλοτομίας θέλει να κλείσει την Greenpeace, ζητώντας της με μήνυση αποζημίωση 300 εκατ. δολαρίων… επειδή διοργάνωσε μια πετυχημένη εκστρατεία για την προστασία των δασών! Αυτό μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους για ομάδες πολιτών και κινήματα όπως το Avaaz, που πάνε κόντρα στην απληστία των πολυεθνικών. Τώρα όμωςέχουμε ένα σχέδιο για να τους σταματήσουμε:
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Η μεγαλύτερη καναδική εταιρεία ξυλείας και χαρτιού σέρνει την Greenpeace στα δικαστήρια, απαιτώντας αποζημίωση ύψους 300 εκατ. δολαρίων! 

Αν νικήσει, θα πάρουν θάρρος κι άλλες άπληστες πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο και θα φιμώνουν όσους τους πάμε κόντρα. Όμως έχουμε ένα σχέδιο για να τη σταματήσουμε.  

Το μόνο που ενδιαφέρει την εταιρεία είναι το κέρδος. Και ορισμένοι από τους καλύτερους πελάτες της είναι εκδότες βιβλίων, που στο παρελθόν έχουν υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου και τη βιώσιμη ανάπτυξη.  

Σε λίγες μέρες οι κορυφαίοι εκδοτικοί οίκοι θα συναντηθούν στο μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου – ας τους κατακλύσουμε με 1 εκατ. φωνές για να σταματήσουν να αγοράζουν χαρτί από την εταιρεία, αν εκείνη δεν αποσύρει τη μήνυση:

Πες στους εκδότες να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου

Η Resolute Forest Products έχει κόψει μερικά από τα αρχαιότερα δάση του Καναδά: τα μαγευτικά αρκτικά δάση. Και τώρα, μετά από μια πολύ πετυχημένη εκστρατεία για βιώσιμη υλοτομία, η Resolute κατηγορεί την Greenpeace και τη Stand.earth για συνομωσία επειδή, στην προσπάθεια να σταματήσουν την καταστροφή των δασών, έπληξαν λέει τα κέρδη της!  

Αν νικήσει η εταιρεία, η επιρροή της λαϊκής πίεσης μπορεί να αποδυναμωθεί για πάντα, δίνοντας στις πολυεθνικές πάτημα για να φιμώνουν κινήματα όπως το 
Avaaz. Εταιρείες πετρελαίου, εξορύξεων και υλοτομίας θα μπορούν να καταστρέφουν τον πλανήτη μας χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.  

Αυτήν τη στιγμή οι μετοχές της Resolute έχουν πιάσει πάτο και κάθε δολάριο μετράει. Παράγει χαρτί για τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του κόσμου, όπως ο Penguin και ο Simon & Schuster, που νοιάζονται για την εικόνα τους και για τα δάση!  

Στο παρελθόν, όσες φορές αντέδρασαν οι πελάτες, η Resolute στάθηκε σούζα. Πριν από το μεγαλύτερο συνέδριο βιβλίου στον κόσμο, ας ξεκουφάνουμε με τις φωνές μας τους κορυφαίους εκδοτικούς οίκους, για να απαιτήσουν από τη Resolute να αποσύρει τη μήνυση, αν δε θέλει να τους χάσει από πελάτες της.

Πες στους εκδότες να υπερασπιστούν την ελευθερία του λόγου
Το κίνημά μας τα έχει βάλει με πολυεθνικές σε όλο τον κόσμο – και νικήσαμε! Μαζί πείσαμε την Benetton να αποζημιώσει τα θύματα της τραγωδίας του εργοστασίου Rana Plaza στο Μπαγκλαντές και πάνω από 1 εκατ. από εμάς σταματήσαμε τη Monsanto στην Αργεντινή. Τώρα ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους μας αγωνίζεται για το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε στην απληστία των εταιρειών. Ας τους στηρίξουμε για να βάλουμε φρένο στους τραμπούκους των πολυεθνικών!  

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Allison, Antonia, Martyna, Bert, Alice και όλη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  

Θέλουν να κλείσουν την Greenpeace! – Ελεύθερος Τύπος
http://www.eleftherostypos.gr/apopseis/101306-theloyn-na-kleisoyn-tin-greenpeace/  

Καναδάς: Εταιρεία υλοτομίας μηνύει τη Greenpeace βάσει νομοθεσίας που χρησιμοποιείται κυρίως κατά της μαφίας – Enikonomia.gr
http://www.enikonomia.gr/international/141828,kanadas-etaireia-ylotomias-minyei-ti-greenpeace-vasei-nomothesias.html  

O καναδικός κολοσσός ξυλείας Resolute χρησιμοποιεί δικηγορικό γραφείο που συνδέεται με τον Τραμπ για να μηνύσει την Greenpeace (στα Αγγλικά) – Huffington Post
http://www.huffingtonpost.ca/2017/01/24/resolute-greenpeace-lawsuit_n_14367358.html     

Κόβουν την ελευθερία του λόγου (στα Αγγλικά) – Greenpeace
http://www.greenpeace.org/usa/forests/boreal/clearcutting-free-speech/    

Αγώνας για τα αρκτικά δάση (στα Αγγλικά) – National Post
http://business.financialpost.com/features/battle-for-the-boreal-forest-2    
Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση emailNektron444@gmail.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσειςπάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμουwww.avaaz.org/el/contact.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html