Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

«Persepolis»-βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Συνεχίζεται ο κύκλος θεματικών κινηματογραφικών προβολών «Ταινίες του Κόσμου» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του
Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Αυτό το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Persepolis», γαλλικής παραγωγής, 2007. Διάρκεια: 87′ .

Γλώσσα: Γαλλικά με ελληνικούς υποτίτλους.

Την ταινία θα προλογίσει η εκπαιδευτικός και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΤΕΠΑΕΣ), Μαριάννα Μίσιου.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στο Αμφιθέατρο Ισογείου – Κτήριο Κλεόβουλος, στις 7 το απόγευμα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σύνοψη της ταινίας: 

Η εννιάχρονη Μάρτζι μεγαλώνει σε μια προοδευτική οικογένεια στην Τεχεράνη του ’78, την περίοδο της ανατροπής του Σάχη και του θρησκευτικού φανατισμού της ισλαμικής επανάστασης. Με το ξέσπασμα του πολέμου Ιράν-Ιράκ, οι γονείς της την στέλνουν για σπουδές στη Βιέννη. Θα επιστρέψει στην πατρίδα της ύστερα από χρόνια, για να καταλήξει τελικά στο Παρίσι το 1994. Μεταφορά του ομώνυμου best-seller κόμικ.

Σύντομο βιογραφικό της εισηγήτριας: 

H Μαριάννα Μίσιου αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, και είναι υποψήφια μεταδιδάκτορας στο ίδιο τμήμα. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου. Παράλληλα, από το 2010 είναι εξωτερική συνεργάτις στο ΠΜΣ «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» (ΤΕΠΑΕΣ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Είναι ειδική στη θεωρία και μελέτη των κόμικς , ενώ οι επιστημονικοί της προβληματισμοί στρέφονται κυρίως σε ζητήματα αφήγησης και διδακτικής των σχεδιαστικών λογοτεχνιών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τα κόμικς από το περίπτερο στη σχολική τάξη: Ξεφυλλίζοντας τον Γκοσινί. Θεωρητικές, ερμηνευτικές και διδακτικές διαστάσεις» (2010). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών «Ταινίες του Κόσμου» συντονίζει ο δικηγόρος Γαβριήλ Χαρίτος, διδάσκων του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τεχνική επιμέλεια προβολής:

Κινηματογραφική Λέσχη των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html