Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ρόδου


Δημοσιεύτηκε πρόσφατα η προκύρηξη ενδιαφέροντος συμμετοχής στο 2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ρόδου.
Έγραφα πέρσι τέτοια εποχή οτι θα περίμενε και θα επιθυμούσε κανείς τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις να πηγάζουν ως ιδέες και ως υλοποίηση απο κάποια απο τις διάφορες βαθμίδες της
Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Η στήριξη και η ανάδειξη του πολιτισμου, της ντόπιας πολιτιστικής παραγωγής είναι όχι απλά αρμοδιότητα μα και καθήκον τους. Αντίθετα όμως, χρειάστηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία, το όραμα ενός ανθρώπου -για τον Τάκη Βούη λέω- για να πραγματοποιηθεί κάτι που πολλά χρόνια τώρα οι διάφορες αρχές δεν σκέφτηκαν, αδιαφόρισαν ή δεν θέλησαν να κάνουν.
Η ανάγκη της δημιουργίας μόνιμων πολιτιστικών θεσμών συζητιέται χρόνια τώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού, αν με ρωτάτε, πολιτισμός δεν είναι η μια ή δυο ή τρείς παρουσίες κάποιων καλλιτεχνών κάθε καλοκαίρι, όσο καλοί και ευπρόσδεκτοι να είναι αυτοί.
 Ο πολιτισμός δεν περιορίζεται στην τέχνη, είναι τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς, καθημερινός τρόπος ζωής τελικά, η καθημερινή συμμετοχή στην αναβάθμιση του συλλογικού πολιτιστικού επιπέδου και της κοινωνικής συνείδησης.
Και τέλος, έτσι στα γρήγορα, η στήριξη, η προβολή και προώθηση των ντόπιων καλλιτεχνών -και ιδιαίτερα των νέων- θα έπρεπε να αποτελεί πρωτεραιότητα των τοπικών αρχόντων και αρχών.
Είμαστε βέβαιοι πως με την περσινή εμπειρία -κάθε αρχή και δύσκολη,ε – το φετινό φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο. Ας το στηρίξουμε με την συμμετοχή μας και μ’ οποιον άλλον τρόπο ο καθένας μας μπορεί. Το αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html