Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Καταστηματάρχες Ρόδου! Τουρίστες με… καβούρια στις τσέπες κυκλοφορούν στο νησί!!


Τουρίστες με… καβούρια στις τσέπες κυκλοφορούν στη Ρόδο, όπως προκύπτει από τον απολογισμό του Μαΐου, αφού οι πτήσεις τσάρτερ μπορεί να πυκνώνουν και σήμερα να κάνει ποδαρικό ο Ιούνιος, αλλά η τοπική αγορά, έχει ακόμα χειμώνα!
Οι προσδοκίες όλων πλέον στρέφονται στους τουρίστες του
Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου, καθώς χθες 31 Μαΐου, έληξε η περίοδος διακοπών για όσους είχαν κλείσει φθηνά πακέτα, στο πλαίσιο των προσφορών early bookings.
Παρ΄όλα αυτά, ο μήνας Μάιος, από εισπρακτικής άποψης χαρακτηρίζεται χαμένος και ακόμα αν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι επισκέπτες μας είναι υψηλότερης οικονομικής στάθμης ενισχύοντας την τοπική οικονομία, είναι αδύνατον οι εισπράξεις των τριών μηνών, να καταφέρουν να καλύψουν τα έξοδα μιας επιχείρησης και τον οικογενειακό προϋπολογισμό των ιδιοκτητών για το υπόλοιπο έτος.
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τάσος Μελετίου, μιλώντας στην «δ», ανέφερε ότι η κίνηση παρέμεινε καθηλωμένη τον μήνα Μάιο επισημαίνοντας ότι τα πακέτα διακοπών μικρής διάρκειας, και ειδικά σε ξενοδοχεία all inclusive, δεν προσφέρουν τίποτα στην τοπική οικονομία, αφού οι τουρίστες δεν προλαβαίνουν να βγουν έξω από τα ξενοδοχεία τους. «Η τοπική αγορά για να κινηθεί χρειάζεται τουρίστες που θα είναι τουλάχιστον μιας εβδομάδας ώστε να κινηθούν και έξω από το ξενοδοχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας επίσης ότι η έλλειψη χώρων στάθμευσης καθιστά σχεδόν απαγορευτική την επίσκεψη στην Π. Πόλη.

Αδεια καταστήματα 
στην Π. Πόλη!
Για πρώτη φορά, η σεζόν στην Μεσαιωνική Πόλη ξεκίνησε με άδεια καταστήματα, ακόμα και σε κεντρικά σημεία, αφού τα ενοίκια παραμένουν δυσανάλογα υψηλά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
«Τα χρυσοχοεία, τα καταστήματα με ακριβά είδη γενικά, περνούν μεγάλη κρίση στα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια. Γι αυτό και πολλές επιχειρήσεις εντός της Μεσαιωνικής Πόλης έχουν μετατραπεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πουλώντας παγωτά, κρέπες και πρόχειρο φαγητό. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα,,,Περισσότερα στην πηγή



 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του μπλογκ. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr/2013/08/blog-post_49.html